Acord de principiu pentru disputarea CM-2022 în iarnă

Cele 54 de federaţii care fac parte din UEFA au ajuns "la un acord de principiu" pentru disputarea Cupei Mondiale din 2022 din Qatar în timpul iernii, a declarat, vineri, preşedintele UEFA, Michel Platini, informează AFP.

102 afișări
Imaginea articolului Acord de principiu pentru disputarea CM-2022 în iarnă

Acord de principiu pentru disputarea CM-2022 în iarnă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În ceea e priveşte CM-2022 din Qatar sunt două lucruri pe care le ştiu. Mai întâi, preşedintele FIFA, Joseph Blatter, va vorbi de 2022 la Comitetul Executiv din 3-4 octombrie de la Zurich. Apoi, federaţiile europene au anunţat, în unanimitate, că au ajuns la un acord de principiu ca Mondialul să se joace iarna. Nu ştiu ce se va întâmpla la Comitetul Executiv al FIFA, aş spune că mingea este la preşedintele FIFA. Vor fi discuţii, dar nu cred că se va lua o decizie clară în octombrie", a declarat Michel Platini, după Comitetul Executiv al UEFA de vineri, de la Dubrovnik.

Pe de altă parte, în săptămânalul german Die Zeit, Joseph Blatter a declarat recent: "Şefii guvernelor europene i-au sfătuit pe membrii lor care puteau vota să se pronunţe pentru Qatar, deoarece erau legaţi de această ţară prin interese economice importante".

Întrebat ce părere are despre declaraţia lui Blatter, Platini a fost ironic: "Blatter are multă experienţă, tocmai ce şi-a dat seama că există influenţe politice la atribuirea JO, CM... Este bine că şi-a dat seama acum, este adevărat că este ceva nou!. Dar Qatarul a avut 14 voturi, iar pentru desemnarea unui Mondial sunt doar opt voturi europene, aşa că sunt puţin surprins".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici