Adrian Diaconu l-a învins la puncte pe Omar Sheika într-un meci disputat la Montreal

Pugilistul român Adrian Diaconu l-a învins la puncte pe americanul Omar Sheika, într-un meci desfăşurat pe parcursul a zece reprize, la categoria semigrea, şi disputat la Centre Bell din Montreal, într-o gală în care Lucian Bute îşi va apăra titlul mondial IBF pentru a şasea oară.

80 afișări
Imaginea articolului Adrian Diaconu l-a învins la puncte pe Omar Sheika într-un meci disputat la Montreal

Adrian Diaconu l-a învins la puncte pe Omar Sheika într-un meci disputat la Montreal (Imagine: George Filip/Arhiva Mediafax Foto)

Diaconu, cu 26 de victorii la profesionişti, 15 prin KO şi două înfrângeri, declarase înainte de acest meci că în cazul unui eşec se va retrage din activitate.

Adrian Diaconu, în vârstă de 32 de ani, l-a învins pe Sheika (30-10-0, 21 KO) în unanimitate: 98-91, 97-92, 98-92. După ce a fost aproape trimis la podea de Sheika în repriza a doua, Diaconu şi-a revenit şi s-a impus în următoarele runde.

"A fost o victorie mare", a declarat imediat după meci Diaconu, la Radio România Actualităţi.

Adrian Diaconu a devenit campion mondial WBC la categoria semigrea în 22 iulie 2008, după ce deţinătorul centurii, americanul Chad Dawson, a refuzat în repetate rînduri să boxeze cu românul. Diaconu trebuia să-şi apere pentru prima oară centura în faţa challengerului Silvio Branco la 15 noiembrie, într-o gală programată la Bucureşti, dar care a fost amânată din cauza unei accidentări la mâna dreaptă a pugilistului român. Diaconu a câştigat titlul mondial interimar la categoria semigrea, versiunea WBC, după ce l-a învins, în 19 aprilie 2008, la puncte, pe americanul Chris Henry, într-un meci disputat la Sala Ioan Kunst Ghermănescu din Bucureşti. Astfel, Diaconu a devenit challenger obligatoriu la titlul mondial, iar Dawson era obligat, conform regulamentelor WBC, să îşi pună în joc centura în faţa românului.

La 20 iunie 2009, pugilistul român Adrian Diaconu nu a reuşit să-şi păstreze centura WBC la categoria semigrea, după ce a fost învins la puncte de Jean Pascal, într-un meci disputat la tot la Centre Bell din Montreal. Diaconu a fost învins de canadianul Jean Pascal (22 de victorii, 15 prin KO şi o înfrîngere), în vârstă de 26 ani, care era atunci deţinător al centurii WBO Intercontinental, într-un meci disputat pe parcursul a 12 reprize.

În decembrie 2009, Diaconu a pierdut, la puncte meciul revanşă pentru titlul mondial la categoria semigrea, versiunea WBC, susţinut în compania deţinătorului centurii, canadianul Jean Pascal. Pascal a fost declarat câştigător la puncte, în urma deciziei celor trei arbitri-judecători, după meciul desfăşurat pe durata a 12 reprize, tot la Centre Bell din Montreal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici