Adrian Mutu: Sper să joc titular cu Turcia, dar nu m-ar deranja nici să fiu rezervă

Atacantul Adrian Mutu a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că şi-ar dori să fie titular în partida cu Turcia din preliminariile Cupei Mondiale, însă a precizat că nu l-ar deranja nici dacă ar fi rezervă, având în vedere că a jucat puţin peste 200 de minute în acest sezon.

257 afișări
Imaginea articolului Adrian Mutu: Sper să joc titular cu Turcia, dar nu m-ar deranja nici să fiu rezervă

Adrian Mutu: Sper să joc titular cu Turcia, dar nu m-ar deranja nici să fiu rezervă (Imagine: Victor Ciupuliga / MediafaxFoto)

"Sunt motivat ca la toate convocările. Pentru mine este o bucurie să joc pentru echipa naţională. Aşteptam de mult timp convocarea asta, am trecut prin momente grele, dar acestea sunt de domeniul trecutului şi abia aştept să joc. Sper să joc titular, dar nu m-ar deranja să fiu rezervă în acest moment. Sunt conştient cât pot, pentru că am jucat doar două meciuri şi jumătate. Din punct de vedere fizic sunt binişor, dar încă nu sunt la sută la sută. Cu fiecare meci care trece, condiţia mea se îmbunătăţeşte. Vor fi patru zile de antrenamente şi sper să fiu la capacitate maximă cu Turcia", a spus Mutu.

Întrebat dacă de această dată s-a bucurat mai mult pentru convocare, având în vedere şi mesajul pe care l-a postat pe contul său de Twitter, Mutu a răspuns: "M-am bucurat întotdeauna, dar acum am dat de Twitter".

Adrian Mutu a afirmat că important pentru echipa naţională este să nu piardă meciul din Turcia. "Obiectivul nostru în cele două meciuri îl reprezintă cele şase puncte, dar ţinând cont că jucăm cu principalele contracandidate, important este să scoatem un rezultat bun în Turcia, pentru că ne batem cu ea la locul doi. Olanda este peste noi. Important este să nu pierdem. Nu ar trebui să ne facem iluzii, ci să fim realişti", a completat Mutu.

Atacantul român consideră că Turcia porneşte totuşi ca favorită în partida de vineri. "Turcia are 60 la sută şanse, pentru că joacă acasă, dar aşa se spunea şi despre Vaslui că o să piardă la scor la Fener. Mergem acolo cu gândul de a câştiga, nu cu gândul de a pierde. Trebuie să stăm uniţi, mobilizaţi şi când vom avea ocazie, să înscriem", a menţionat Mutu.

Adrian Mutu a menţionat că nu îi este teamă de întinerirea pe care selecţionerul Victor Piţurcă încearcă să o facă. "Sunt jucători noi, foarte buni. Cred că în acest moment sunt convocaţi cei mai buni jucători. Pentru a avea o echipă naţională competitivă este bună întinerirea lotului. Îmi place Maxim, îmi place Grozav şi sper să reziste ritmului şi să ajungă titulari de bază ai echipei naţionale. Sper să îi ajut şi eu", a subliniat Mutu, care crede că la meciul cu Olanda, programat săptămâna viitoare pe Arena Naţională, toate biletele vor fi vândute.

Mutu a precizat că este normal ca Steaua să aibă cei mai mulţi jucători convocaţi la echipa naţională, având în vedere forma în care se află. "Steaua este echipa cea mai în formă în România şi e ceva normal să fie convocaţi mulţi jucători. De-a lungul timpului cei mai mulţi jucători au fost de la Steaua şi Dinamo. Dinamo e o echipă bună, dar nu a câştigat nimic, de câţiva ani ocupă locurile patru-cinci. Ce se întâmplă la Dinamo, nu este problema mea. Steaua domină campionatul în acest moment, dar cam devreme s-a deschis şampania. Am vorbit azi cu Reghecampf, dar el e un tip cu picioarele pe pământ şi mă bucur pentru el", a spus Mutu.

Atacantul formaţiei AC Ajaccio consideră că din punct de vedere fizic campionatul Franţei este mai puternic decât cel al Italiei şi a precizat că a glumit atunci când a declarat că vrea să înscrie mai multe goluri decât jucătorul echipei PSG, Zlatan Ibrahimovici. "Din punct de vedere fizic, campionatul Franţei este peste cel al Italiei. În fiecare săptămână mă întâlnesc cu jucători masivi de culoare, iar antrenamentele sunt foarte agresive, chiar dacă nu se aleargă foarte mult. Ibrahimovici este cel mai bun jucător din Franţa. A fost o glumă când am spus că vreau să marchez mai multe goluri decât el. Este un jucător extraordinar, dar şi are în spate o echipă extraordinară", a conchis Mutu.

Echipa naţională a României va întâlni Turcia, vineri, de la ora 20.30, pe Stadionul Sukru Saracoglu din Istanbul şi Olanda, marţi, 16 octombrie, de la ora 21.00, pe Arena Naţională, în cadrul preliminariilor Cupei Mondiale 2014.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici