Adrian Năstase: Trebuie să îl convingem pe Mircea Lucescu să vină acasă

Fostul premier Adrian Năstase a declarat, joi, la evenimentul organizat de CS Dinamo cu ocazia împlinirii a 65 de ani de la înfiinţarea clubului, că antrenorul Mircea Lucescu, în prezent sub contract cu Şahtior Doneţk, trebuie convins să se întoarcă acasă.

187 afișări
Imaginea articolului Adrian Năstase: Trebuie să îl convingem pe Mircea Lucescu să vină acasă

Mircea Lucescu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Trebuie să îl convingem pe Mircea Lucescu să vină acasă. Şi atunci va aduce cu el tot bagajul de reguli care ar trebui impuse la echipe", a spus Adrian Năstase.

Prezent la declaraţia fostului premier, Mircea Lucescu a i-a răspuns acestuia afirmând că s-a întors de două ori în România, dar s-a "izbit de interesele celorlalţi". "Pot fi adus cu convingerea că pot face acelaşi lucru pe care îl fac acolo. Altfel nu. Dacă am rămas acolo înseamnă că... Eu am încercat de două ori să fac ceva în România, dar de fiecare dată m-am izbit de interesele celorlalţi, şi nu erau numai sportive, şi atunci am zis că trebuie să îmi iau un alt drum, acolo unde pot să fac ceea ce gândesc şi ceea ce ştiu să fac", a explicat Lucescu.

Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, care a împlinit, joi, 67 de ani, a declarat că a venit să sărbătorească la Dinamo. "E ziua mea azi, sărbătoresc alături de dinamovişti, dar sunt echidistant", a spus el.

Dragomir este de părere că este nevoie de mulţi bani pentru a putea aduce în campionatul României un antrenor de talia lui Mircea Lucescu. "Păi Mircea Lucescu e antrenor de România? Trebuie să ai bani să îl plăteşti. Ce, Mircea e de banii din România?", a declarat Dragomir.

Oficialul LPF a fost însă contrazis imediat de Mircea Lucescu: "Nu din cauza banilor am plecat. Când am văzut că din trei campionate la rând unul am putut să câştig mi-am dat seama că nu am ce să caut aici. Şi m-am dus unde pot să câştig an de an".

De asemenea, fostul acţionar dinamovist Vasile Turcu este convins că Mircea Lucescu va ajuta în viitor FC Dinamo. "O să dea, vă spun eu că o să dea o mână de ajutor. Nu a avut cum să dea până acum, dar de acum încolo va da. Cine nu ar fi visat să îl aducă pe Mircea Lucescu la Dinamo? E un antrenor care îţi aduce plus valoare, îţi bagă bani", a explicat Turcu.

CS Dinamo a sărbătorit, joi, 65 de ani de la înfiinţarea clubului şi a inaugurat Sala Polivalentă din cadrul Complexului Sportiv din Şoseaua Ştefan cel Mare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici