Adrian Stoica spune că lipsa de experienţă a gimnastelor a dus la ratarea podiumului pe echipe

Preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică (FRG), Adrian Stoica, a declarat, marţi, la Aeroportul Internaţional Henri Coandă, că lipsa de experienţă a majorităţii gimnastelor din lot a făcut ca România să ocupe doar locul patru în concursul pe echipe la Campionatele Mondiale de la Nanning.

63 afișări
Imaginea articolului Adrian Stoica spune că lipsa de experienţă a gimnastelor a dus la ratarea podiumului pe echipe

Adrian Stoica (Imagine: Mihai Dascalescu/Mediafax Foto)

"Speram la o medalie, pentru că am terminat un Campionat European pe primul loc şi am avut în faţa noastră echipa Rusiei care ar fi fost posibil să fie depăşită de fetele noastre. Este o chestiune de experienţă pentru că am avut gimnaste debutante la un mondial, care într-o sală cu 12.000 de spectatori nu au aceeaşi dezinvoltură ca în sala de antrenament", a explicat Stoica la întoarcerea din China.

Oficialul FRG s-a arătat însă mulţumit de cele două medalii de argint obţinute de Larisa Iordache la individual compus şi sol. "De medalii sunt mulţumit, fără îndoială, dar, ca de fiecare dată, constatăm că se putea mai mult. Şi că dacă am fi făcut şi noi ceva înainte ar fi putut să fie mai bine. Cred că este important ca cei care se ocupă de pregătire să tragă nişte concluzii şi să încerce să valorifice ceea ce ne-a arătat acest mondial extrem, extrem de greu", a menţionat preşedintele.

Stoica este de părere că dificultatea exerciţiilor în gimnastica artistică este mult prea mare şi afirmă că federaţia internaţională de gimnastică trebuie să ia măsuri în această privinţă. "Nu vă puteţi închipui cât de greu a putut să fie pentru gimnaşti şi gimnaste. De altfel, s-au văzut şi nişte ratări spectaculoase în timpul finalelor. Lucrurile nu sunt simple în gimnastică, a început inclusiv preşedintele federaţiei internaţionale să constate că s-a progresat cu dificultatea poate mai mult decât este cazul şi că ar trebui să se ia nişte măsuri. Eu sunt de aceeaşi părere, pentru că încărcătura care este pe umerii acestor sportivi este imensă. Chit că sunt mai copii, la fete, sau gimnaşti cu maturitate, la băieţi", a adăugat Adrian Stoica.

Loturile de gimnastică ale României, care au participat la Campionatele Mondiale de la Nanning (China), s-au întors, marţi, la Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici