AEK Atena, penalizată şi matematic retrogradată în a doua ligă

AEK Atena, una dintre cele mai titrate echipe ale fotbalului elen, a retrogradat matematic în liga secundă, vineri, după ce Comisia de Disciplină a decis să o penalizeze cu trei puncte din cauza incidentelor ce au condus la întreruperea unui meci.

192 afișări
Imaginea articolului AEK Atena, penalizată şi matematic retrogradată în a doua ligă

AEK Atena, penalizată şi matematic retrogradată în a doua ligă (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

După mai mult de zece ore de deliberare, comisia a impus şi o amendă de 11.000 de euro şi două puncte de penalitate în sezonul viitor. Conducătorii de la AEK au anunţat că vor face apel.

Cu această penalitate, AEK Atena se află pe locul 15, penultimul în clasament, cu 27 de puncte, cu o etapă înainte de final. Primul loc neretrogradabil, 13, este ocupat de OFI Creta, cu 32 de puncte. AEK joacă duminică seară cu Atromitos.

Circa 500 de suporteri ai AEK s-au strâns, joi seară, la sediul ligii, sub supraveghea forţelor de ordine. Scandând împotriva ligii, clubului Olympiakos şi arbitrilor, ei au blocat mai mult de o oră una din principalele artere ale capitalei.

Duminica trecută, la meciul AEK Atena - Panthrakikos, aproximativ 100 de suporteri ai echipei gazdă au invadat terenul după ce oaspeţii au deschis scorul în minutul 87. Jucătorii celor două formaţii aflate în lupta pentru evitarea retrogradării au părăsit imediat terenul, iar poliţia a folosit gaze lacrimogene pentru a-i scoate pe huligani de pe gazon. Oficialii ambelor echipe au dorit să continue meciul, dar arbitrul a decis ca întâlnirea să nu mai fie reluată.

AEK, formaţie înfiinţată în 1924 de imigranţi turci, are în palmares 28 de titluri şi 14 Cupe ale Greciei. Situaţia financiară a clubului s-a înrăutăţit în ultimii ani, astfel că echipa a fost interzisă din cupele europene în 2012 şi a fost constrânsă la renunţe la jucători-vedetă, bazându-se pe tineri. AEK Atena are un deficit de 35 de milioane de euro.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici