Akakpo de la FC Vaslui a pierdut mult sânge, a fost împuşcat în spate

Fundaşul Richmond Forson a declarat, pentru ediţia on-line a cotidianului francez 20minutes, că Serge Akakpo, de la FC Vaslui, rănit la spate în urma atacului armat asupra autocarului cu care naţionala statului Togo se îndrepta spre Angola, a pierdut mult sânge, starea sa fiind gravă.

72 afișări
Imaginea articolului Akakpo de la FC Vaslui a pierdut mult sânge, a fost împuşcat în spate

Akakpo de la FC Vaslui a pierdut mult sânge, a fost împuşcat în spate (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Portarul nostru Kodjovi Obilale a fost rănit la picioare. Serge Akakpo, care joacă în România, a fost împuşcat în spate, în zona rinichilor. El a pierdut mult sânge, este grav. Ataşatul nostru de presă a fost rănit la braţ. Eu am fost cel care l-am bandajat în autocar. Glonţul i-a străpuns braţul. Au fost răniţi, de asemenea, antrenorul cu portarii şi medicul nostru, au fost împuşcaţi în picioare", a declarat Richmond Forson.

Forson, care evoluează la echipa de amatori Thouars Foot '79, a precizat că atacul armat a avut loc vineri, în jurul orei locale 15.00, la puţin timp după ce autocarul a părăsit vama, trecând graniţa dintre Congo şi Angola.

"S-a tras asupra noastră. S-a tras mult asupra autocarului cu care erau transportate bagajele şi care circula în faţa noastră. Cred că atacatorii credeau că noi suntem în acel autocar. Soldaţii care ne-au escortat au reuşit să-i respingă pe terorişti şi ne-au condus apoi la spital. Am văzut moartea cu ochii. Se trăgea, apoi era linişte. Apoi, după alte două minute să trăgea din nou. Ne-am aruncat toţi la podea, unii în alţii, Unii se rugau. Alţii le vorbeau răniţilor", a mai spus Forson.

Potrivit ediţiei on-line a cotidianului francez Le Figaro, în urma atacului au fost rănite şase persoane din autocarul delegaţiei togoleze, iar şoferul autocarului care transporta bagajele jucătorilor a decedat în urma rănilor.

"Din informaţiile mele, există şapte persoane care au fost rănite de rafalele de mitralieră. Sunt la spital, unde aşteptăm noi informaţii. Din ce ştim, au fost răniţi şoferul, medicul nostru, o persoană din delegaţie, antrenorul secund şi antrenorul cu portarii. De asemenea, au fost răniţi doi jucători", a declarat, la rândul său, jucătorul Alaixys Romao, citat de RMC.

Primul jucător care a furnizat informaţii despre atacul din Angola a fost Thomas Dossevi, de la FC Nantes. Dossevi a declarat, prin telefon, pentru postul de televiziune Infosport, că autocarul cu care echipa naţionala de fotbal a statului Togo se deplasa în Angola, pentru Cupa Africii pe Naţiuni, a fost atacat cu focuri de armă la frontiera dintre Congo şi Angola, "doi jucători, portarul Kodjovi Obilale (GSI Pontivy/Franţa) şi fundaşul Serge Akakpo (FC Vaslui), fiind răniţi".

"Există doi jucători răniţi. Eram la frontieră (între Congo şi enclava Cabinda, unde Togo trebuie să dispute meciurile din Grupa B a competiţiei), încheiasem formalităţile. Am fost încadraţi de poliţie. S-a tras puternic cu mitraliera. Toată lumea s-a aruncat sub scaune. Poliţia a ripostat. Am crezut că suntem la război. Sunetm şocaţi. Când am ieşit din autocar, ne-am întrebat de ce ni s-a întâmplat nouă asta. Nu prea mai avem tragere de inimă să jucăm la CAN. Ne gândim la colegii noştri, la jucătorii răniţi", a declarat Thomas Dossevi.

Togo va debuta la Cupa Africii pe Naţiuni în faţa Ghanei, luni, la Cabinda.

Enclava Cabinda, provincie angoleză între Republica Democrată Congo (RDC) şi Congo, este afectată de un conflict separatist de la declararea independenţei Angolei în 1975.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici