Alessandro Nesta şi-a anunţat retragerea din activitate

Jucătorul italian Alessandro Nesta a confirmat, miercuri, că se retrage din activitatea competiţională, la o săptămână după ce a încheiat sezonul cu echipa Montreal Impact, cu care a evoluat în liga profesionistă nord-americană de fotbal (MLS).

116 afișări
Imaginea articolului Alessandro Nesta şi-a anunţat retragerea din activitate

Alessandro Nesta (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Corpul meu este obosit şi cred că este timpul să mă opresc după 20 de ani de activitate la un înalt nivel. Am avut şansă, am câştigat numeroase trofee, dar este un moment potrivit să spun «stop» şi să încep o nouă viaţă cu familia mea", a declarat Nesta, în vârstă de 37 de ani, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Montreal.

Nesta şi-a început cariera la Lazio Roma, cu care a câştigat un campionat, în 2000, apoi a evoluat zece ani la AC Milan, unde a fost campion al Italiei în 2004 şi 2011 şi a cucerit Liga Campionilor, în 2003 şi 2007. El a strâns 78 de selecţii în echipa naţională a Italiei, fiind campion mondial în 2006.

Fostul fundaş a respins speculaţiile conform cărora ar urrma să de vină noul antrenor al echipei Impact, în locul elveţianului Marco Schallibaum.

"Am auzit şi eu aceste zvonuri, dar ele sunt lipsite de valoare. Este un antrenor la echipă, eu nu am vorbit nimic cu cei din conducerea clubului, eu nu le-am cerut nimic. Voi locui la Miami şi, timp de un an, vreau să învăţ lucruri noi. După această perioadă, voi încerca să devin antrenor, nu ştiu încă unde, dar este sigur că vreau să încerc", a spus Nesta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici