Alexandru Bourceanu, transferat la Trabzonspor: Este o răscruce în cariera mea şi sper să merg înainte la fel de bine ca până acum

Clubul Steaua a anunţat, duminică, pe site-ul oficial, că fotbalistul Alexandru Bourceanu a fost transferat la gruparea turcă Trabzonspor, cu care a semnat un contract pe trei ani.

322 afișări
Imaginea articolului Alexandru Bourceanu, transferat la Trabzonspor: Este o răscruce în cariera mea şi sper să merg înainte la fel de bine ca până acum

Alexandru Bourceanu (Imagine: Laurentiu Mich/ Mediafax Foto)

Potrivit sursei citate, Bourceanu a efectuat, sâmbătă dimineaţă, ultimul antrenament alături de roş-albaştri, de care s-a despărţit pe teren, după care a plecat la Istanbul, unde a semnat noul contract.

"Clubul nostru îi mulţumeste lui Alexandru pentru rezultatele extraordinare înregistrate în cei doi ani şi jumătate petrecuţi în tricoul roş-albastru şi pentru faptul că a intrat în galeria marilor jucători ai Stelei, conducând echipa din teren către un titlu de campioană şi o Super Cupă a României!", se arată pe site-ul steauafc.com.

Alexandru Bourceanu era legitimat la Steaua din vara anului 2011. El a jucat în 31 de partide de Liga I în primul său sezon la Steaua, devenind şi căpitan. În sezonul trecut a evoluat în 32 de etape de campionat şi a înscris 3 goluri, în timp ce în Liga Europa a jucat în 12 partide şi a avut 3 pase de gol. Bourceanu a ridicat trofeul de campion şi Supercampion al României în 2013 şi a evoluat în cinci dintre cele 6 meciuri din Liga Campionilor din acest sezon.

Trabzonspor ocupă locul 8 în clasamentul campionatului Turciei, cu 28 de puncte (18 jocuri). Lider este Fenerbahce, cu 44 de puncte (19 jocuri).

Echipa din Trabzon va întâlni, luni seară, în deplasare, formaţia Caykur Rizespor, într-un meci din etapa a XIX-a a campionatului Turciei.

Bourceanu: Este o răscruce în cariera mea şi sper să merg înainte la fel de bine ca până acum

Fotbalistul Alexandru Bourceanu a declarat, într-un interviu pentru site-ul oficial al FC Steaua, că pe de-o parte este fericit pentru că pleacă la Trabzonspor, o echipă bună, dar pe de altă parte este deja nostalgic şi a menţionat că speră să meargă înainte la fel de bine ca până acum.

"Pe de o parte, sunt fericit pentru că mă transfer la o echipă bună şi că, din punct de vedere financiar, e o afacere bună atât pentru mine, cât şi pentru Steaua. Pe de altă parte, sunt deja nostalgic, melancolic, fiindcă aici am câştigat singurul meu titlu din carieră şi Supercupa, am format o echipă puternică şi am avut nişte colegi extraordinari! (...) Am primit o ofertă foarte bună şi era foarte greu s-o refuz. Este o răscruce în cariera mea şi sper să merg înainte la fel de bine cum am făcut-o până acum. Merg la o echipă foarte bună, dintre primele din campionatul Turciei. Voi rămâne în vizorul echipei naţionale şi sper ca, prin evoluţiile mele, să conving selecţionerul să mă cheme în continuare la lot. (...) Acum sunt atât bucuros, dar şi trist pentru că plec de lângă colegii mei. Regret că nu voi mai fi părtaş la multe lucruri, dar sunt convins că la sfârşitul lunii, când mă voi uita în cont, voi fi fericit!", a spus Bourceanu.

El a precizat că îi pare rău că dezamăgeşte fanii, dar speră ca aceştia să îl înţeleagă. "Trebuie să mă gândesc la familia mea, fiindcă voi încasa foarte mulţi bani în perioadă următoare. Îmi pare rău că trebuie să-i dezamăgesc pe fanii care mă vor în continuare la echipă, dar sper să mă înţeleagă! Dacă îi încălzeşte cu ceva, trebuie să ştie că mi-aş fi dorit să rămân aici până la capăt! Ştiu că, după acest pas pe care îl voi face, afecţiunea lor se va diminua şi este normal, pe de o parte. Îi înţeleg, dar sper ca Steaua să le ofere bucurii în continuare şi să aibă parte de un nou titlu!", a afirmat fotbalistul.

Bourceanu a menţionat că îi pare rău şi pentru faptul că ratează şansa de a câştiga un nou titlu cu Steaua. "Îmi pare rău şi pentru că urmau trei meciuri cu Dinamo şi aveam şanse mari să le câştigăm şi să îmbunătăţim atât palmaresul nostru, al jucătorilor de acum, cât şi al clubului. De asemenea, îmi pare rău fiindcă mai erau trei luni şi puteam să câştig un nou titlu! Erau obiective realizabile, pe care ni le dorim cu toţii! Cred că Steaua va câştiga campionatul şi va ajunge cu siguranţă în finala Cupei. La meciurile cu Dinamo am fost mereu concentraţi şi este foarte greu să pierdem. Per total, la un drum de anduranţă, Steaua este cea mai bună. Contribuţia mea a fost doar până acum şi nu pretind că ceea ce se va întâmplă în continuare mi se va atribui şi mie. Drumul făcut de mine este doar până la jumătate, iar ceea ce se va înfăptui va fi doar prin meritele colegilor mei, ale antrenorilor şi ale celorlalţi din staf. Dacă voi fi invitat, sigur voi veni la festivitatea de premiere a campionilor, iar dacă programul nu mi-o va permite, mă voi da accidentat, că să mai şi glumim!", a spus Alexandru Bourceanu.

Fostul căpitan al Stelei a precizat că fotbalistic îi va fi cel mai dor de Pintilii. "Din punct de vedere uman, am avut mai mulţi băieţi cu care m-am înţeles foarte bine, chiar cu majoritatea. În ceea ce-l priveşte pe Adi Popa, nu ştiu dacă am puterea să decid cui să-l las ca şi coleg de cameră, ca să glumesc. Oricum, un coleg de cameră mai drăguţ şi mai elegant ca mine nu mai găseşte! Şi, am uitat, mai ales modest! Sunt convins că voi regreta perioadă asta frumoasă petrecută la Steaua. Deşi au fost doi ani şi jumătate, mi s-a părut că a fost mai puţin. Ştiu că nu voi mai atrage atât de tare spectatorii şi nu voi mai avea notorietatea pe care am avut-o în perioadă asta şi că nu voi mai fi la fel de iubit. De asemenea, ştiu că, într-o proporţie covârşitoare, nu voi mai juca niciodată la Steaua. Am deja 29 de ani şi vor veni jucători mai tineri, mai puternici, mai buni. Pentru tot ceea ce s-a întâmplat şi pentru toate momentele în care m-am simţit extraordinar, le mulţumesc tuturor fanilor!", a mai spus el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici