Amelie Mauresmo a devenit antrenoarea britanicului Andy Murray

Tenismanul britanic Andy Murray, numărul 8 mondial, a anunţat, duminică, că a ales ca fosta jucătoare Amelie Mauresmo să devină antrenoarea sa.

162 afișări
Imaginea articolului Amelie Mauresmo a devenit antrenoarea britanicului Andy Murray

Andy Murray şi Amelie Mauresmo (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Sunt încântat de posibilităţile oferite de acest parteneriat şi Amelie este o persoană pe care am admirat-o mereu. A fost o jucătoare senzaţională şi a câştigat trofee importante, inclusiv pe cel de la Wimbledon. Am deja o echipă foarte puternică, dar cred că Amelie, prin experienţa şi expertiza sa tactică, ne va determina să devenim mai buni. Toţi cei pe care îi cunosc au lăudat-o pe Amelie, atât ca persoană cât şi ca antrenoare", a afirmat Murray într-un mesaj postat pe site-ul său oficial.

Andy Murray l-a avut ca antrenor până în luna martie pe Ivan Lendl. Acesta din urmă a decis să înceteze colaborarea cu Murray, după doi ani în care au câştigat împreună două turnee de Grand Slam, US Open 2012 şi Wimbledon 2013, şi titlul olimpic la simplu, la Londra, în 2012. Înainte de a colabora cu Lendl, Andy Murray a mai lucrat cu britanicii Mark Petchey şi Miles Maclagan, cu spaniolul Alex Corretja şi cu americanul Brad Gilbert.

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici