Amy Wambach a primit Balonul de Aur FIFA 2012

Jucătoarea americană de fotbal a echipei MagicJack, Amy Wambach, a câştigat, luni, Balonul de Aur FIFA 2012, trofeu decernat în cadrul unei gale desfăşurate la Zurich.

317 afișări
Imaginea articolului Amy Wambach a primit Balonul de Aur FIFA 2012

Amy Wambach (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Pentru acest trofeu au mai fost nominalizate brazilianca Marta Vieira da Silva (Tyreso FF) şi americanca Alex Morgan (Seattle Sounders Women). Premiul a fost înmânat de Hope Solo, portarul naţionalei feminine a Statelor Unite ale Americii.

Cel mai bun antrenor din 2012 al unei echipe feminine a fost desemnată Pia Sundhage (SUA/Suedia). Pentru acest trofeu au mai fost nominalizaţi Bruno Bini (Franţa) şi Norio Sasaki (Japonia). Premiul a fost înmânat de selecţionerul naţionalei masculine a Braziliei, Luiz Felipe Scolari.

Fostul internaţional german Franz Beckenbauer a primit Premiul prezidenţial FIFA, distincţie acordată de forul mondial din 2001 persoanei sau instituţiei care a avut o contribuţie majoră în fotbal, pentru un eveniment special, pentru întreaga carieră sau pentru o atitudine exemplară.

Premiul fair-play i-a fost acordat Federanţei de Fotbal din Uzbekistan. Premiul a fost înmânat de Prinţul Ali Bin al Hussein.

Pentru Premiul Puskas, care recompensează cel mai frumos gol, a fost câştigat de slovacul Miroslav Stoch (Fenerbahce Istanbul), care a înscris într-un meci cu Genclerbirligi. Pentru acest trofeu au mai fost nominalizaţi brazilianul Neymar şi columbianul Radamel Falcao. Premiul a fost acordat de fostul internaţional columbian Carlos Valderrama.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici