Anca Todoni câştigă în Mexic cel mai lung meci de tenis al sezonului

Patru ore şi 16 minute a durat marţi noaptea meciul de tenis dintre jucătoarea română Anca Todoni şi spaniola Sara Sorribes Tormo. Todoni a câştigat cu 5-7, 7-5, 7-6 (6) în faţa favoritei numărul 3 a turneului WTA 125 de la San Luis Potosi (Mexic). Acesta este cel mai lung meci al sezonului.

358 afișări
Imaginea articolului Anca Todoni câştigă în Mexic cel mai lung meci de tenis al sezonului

Anca Todoni câştigă în Mexic cel mai lung meci de tenis al sezonului

Partida a avut loc în turul inaugural al turneului din Mexic, dotat cu premii de 115.000 USD. Anca Todoni, 19 ani, clasată momentan pe locul 226 în ierarhia mondială, a venit din calificări, unde a trecut de două tururi preliminare, meciul decisiv fiind de asemenea unul epuizant, de aproape 3 ore.

Sara Sorribes Tormo, numărul 52 WTA, a câştigat primul set cu 7-5, într-o oră şi 23 de minute, după ce Todoni începuse meciul cu un parţial de 3-0. Spaniola a revenit cu 5 game-uri consecutive şi la 6-5 pe propriu serviciu a salvat 3 mingi de break, valorificând-o apoi pe prima de set.

Setul secund, cel mai scurt, de o oră şi 19 minute, a fost echilibrat pe toată durata sa, până la 5-5, când Todoni a salvat o minge de break, a făcut 6-5, după care a câştigat game-ul următor pe serviciul adversarei.

În decisiv, Todoni a început mai slab şi a cedat două game-uri pe serviciul propriu, dar a egalat apoi la 4-4, servind 3 aşi din totalul de 4 reuşiţi în meci. La 5-4, românca a avut o primă minge de meci, contracarată de spaniolă, setul ajungând la tiebreak.

Todoni a început tiebreak-ul mai bine şi a condus cu 5-2, şi chiar dacă spaniola s-a apropiat la 5-4, jucătoarea venită din calificări a închis jocul la a doua minge de meci, la capătul unui set ce a durat o oră şi 34 de minute.

Pentru prezenţa în turul secund, Todoni va primi un cec de 2.000 USD şi 15 puncte WTA, care o propulsează în clasamentul live 10 locuri mai sus, până pe 216, cea mai bună clasare in cariera tinerei românce.

În turul secund, Todoni o va întâlni pe argentiniana Julia Riera, numărul 119 WTA. Românca ar putea intra în top 200 după acest turneu dacă va reuşi să treacă cel puţin de turul 3 al competiţiei.

În acelaşi turneu, Irina Bara a pierdut în primul tur în faţa favoritei numărul doi, italianca Elisabetta Cocciaretto (51 WTA), cu 6-1, 6-2.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici