Andre Villas-Boas, cel mai tânăr antrenor care câştigă un trofeu european

Tehnicianul formaţiei FC Porto, André Villas-Boas, a devenit, la 33 de ani şi 213 zile, cel mai tânăr tehnician care câştigă un trofeu european, după victoria în faţa echipei Sporting Braga, scor 1-0, în finala Ligii Europa, miercuri, la Dublin.

146 afișări
Imaginea articolului Andre Villas-Boas, cel mai tânăr antrenor care câştigă un trofeu european

Andre Villas-Boas, cel mai tânăr antrenor care câştigă un trofeu european (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Villas-Boas a depăşit recordul deţinut de italianul Gianluca Vialli, care în 1998 a câştigat Cupa Cupelor cu Chelsea, la 33 de ani şi 308 zile.

Andre Villas-Boas şi-a început cariera la FC Porto la vârsta de 17 ani, alături de Bobby Robson. După plecarea englezului, el a devenit asistenul lui Jose Mourinho la FC Porto, alături de care a câştigat Cupa UEFA 2003, Liga Campionilor 2004 şi şi-a însoţit compatriotul la Chelsea şi Inter Milano, astfel că a primit porecla de "Special Two" - Mourinho fiind "Special One".

În 2009, el a preluat Academica Coimbra, iar după un sezon a trecut la FC Porto, unde a realizat un parcurs fără greşeală, cu titlul de campioană şi Liga Europa. El poate realiza tripla, dacă învinge Vitoria Guimaraes, la 22 mai, în finala Cupei Portugaliei.

Cei mai tineri antrenori câştigători de trofee europene:

1 - 33 de ani şi 213 zile: André Villas-Boas (FC Porto, Liga Europa, 2011)

2 - 33 de ani şi 308 zile: Gianluca Vialli (Chelsea, Cupa Cupelor, 1998)

3. - 34 de ani şi 102 zile: Sven-Göran Eriksson (IFK Göteborg, Cupa UEFA, 1982)

4 - 34 de ani şi 163 zile: Victor Fernandez (Real Zaragoza, Cupa Cupelor, 1995)

5 - 36 de ani şi 101 zile: Joaquim Rifé (FC Barcelona, Cupa Cupelor, 1979)

6. 36 ani şi 128 zile: Valeri Lobanovski (Dinamo Kiev, Cupa Cupelor, 1975)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici