Andreea Mitu a câştigat primul titlu WTA din carieră

Andreea Mitu, în vârstă de 24 de ani a câştigat titlul în proba de dublu a turneului WTA International de la Istanbul, alături de turcoaica Ipek Soylu, după ce adversarele din finală, Xenia Knoll (Elveţia) şi Danka Kovinic (Muntenegru) nu s-au prezentat la meci.

9299 afișări
Imaginea articolului Andreea Mitu a câştigat primul titlu WTA din carieră

Andreea Mitu a câştigat primul titlu WTA din carieră (Imagine: Andreea Alexandru/ Mediafax Foto)

Traseul Andreei Mitu către finală a fost unul neobişnuit pentru un turneu dotat cu premii în valoare de 250.000 de dolari. Mitu şi Soylu au câştigat titlul fără să dispute cele mai importante meciuri: semifinala (abandon al echipei japoneze Nao Hibino/Kurumi Nara) şi finala (retragere Xenia Knoll/Danka Kovinik). Perechea Mitu/Soylu are însă meritul de a fi trecut în optimi şi sferturi de cuplurile Lenka Kuncikova/Karolina Stuchla (Cehia), scor 6-3, 3-6, 11-9, respectiv Natela Dzalamidze/Veronika Kudermetova (Rusia), scor 6-2, 6-2.

A fost primul titlu WTA câştigat de Andreea Mitu în carieră, românca mai jucând o singură finală până acum, tot la dublu, alături de Patricia Ţig (Bucureşti 2015, scor 2-6, 2-6 cu Kalaşnikova/Schuurs). Deşi a triumfat fără să joace vreun game în ultimele două partide, Andreea s-a arătat încântată de performanţă.

"Nu a fost finala pe care o aşteptam, dar suntem bucuroase pentru primul titlu câştigat împreună! Mulţumesc, Ipek Soylu, pentru o săptămână grozavă. Abia aştept să ne reîntâlnim", a fost mesajul postat de Mitu pe Facebook.

Performanţa din Turcia îi aduce Andreei un premiu important! Fiecare campioană de la dublu este recompensată cu un cec în valoare de 6.150 de dolari şi 280 de puncte WTA! Andreea începe o nouă provocare în această săptămână şi s-a înscris la dublu şi la Marrakech (Maroc), alături de Katarzyna Piter din Polonia.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici