Antrenorul echipei de handbal feminin a României: Îmi doresc să mă retrag de la naţională

Antrenorul naţionalei de handbal feminin a României, Gheorghe Tadici, susţine că se va retrage de la prima reprezentativă, negând faptul că ar urma să fie dat afară şi menţionând că l-a informat despre intenţia sa şi pe actualul preşedinte al FR Handbal, Alexandru Dedu.

284 afișări
Imaginea articolului Antrenorul echipei de handbal feminin a României: Îmi doresc să mă retrag de la naţională

Gheorghe Tadici (Imagine: George Filip/ Mediafax Foto)

"Vă declar în premieră că îmi doresc să mă retrag de la naţională. Este o decizie pe care am discutat-o cu staful meu şi cu domnul Gaţu acum douăsprezece zile. Mai stau vreo două-trei zile, aşa am convenit şi cu actualul preşedinte al federaţiei, Alexandru Dedu. Vreau să văd şi strategia lor, dar în proporţie de 95 la sută mă retrag şi vreau să se înţeleagă bine că nu sunt nici demis, nu sunt nici dat afară. Eu am contract în derulare până în 2016", a declarat antrenorul Gheorghe Tadici pentru Sălăjeanul TV.

Selecţionerul a comentat şi pe marginea banilor pe care i-ar mai avea de primit prin contract la echipa naţională. "Nu am nevoie, aşa cum nu am avut nici până acum, nu revendic nici banii care nu mi s-au dat, nici 10 la sută, nici 15 la sută din urmă. Nu am făcut-o pentru bani şi, ca atare, orice reducere de activitate la orice nivel este spre binele meu, pentru că am şi eu nevoie de mai multă linişte. N-am niciun fel de regrete, absolut de niciun fel. Important este ca echipa naţională să îşi urmeze trendul, respectiv obiectivul final de calificare la Olimpiadă", a mai spus Tadici.

La rândul său, după ce a fost ales, luni, preşedinte al FR Handbal, Alexandru Dedu a subliniat că doreşte la echipa naţională un antrenor care să nu pregătească şi o formaţie de club, variantă pe care Gheorghe Tadici, care antrenează şi HC Zalău, nu ar lua-o în considerare.

"Echipa de club suportă multe şi se vede faptul că eu lipsesc de la echipă. Oricât s-ar strădui cei care rămân, inclusiv soţia mea, să mă suplinească e foarte dificil, pentru că eu răspund de jucătoare la urma urmei. Noi avem foarte multe jucătoare tinere, care trebuie să facă antrenamente foarte multe de individualizare sub toate aspectele, pentru a se consolida, alminteri nici la anul, nici peste doi ani nu vor progresa. Noi avem obiective de calificare în cupele europene 2014-2016. Lumea, la Zalău, este obişnuită cu rezultate, de altfel, nu numai la Zalău, ci şi în ţară", a precizat Tadici pentru sursa citată.

Gheorghe Tadici ar urma să se întâlnească pentru a discuta pe această temă cu noul preşedinte al FR Handbal la începutul săptămânii viitoare.

Tadici a fost ales în funcţie de Consiliul de Administraţie al FR Handbal în iunie 2012 având contract semnat pe patru ani, cu obiectiv principal de calificare la JO de la Rio.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici