Antrenorul FC Petrolul Ploieşti, Cosmin Contra: FC Vaslui e favorită

Antrenorul echipei Petrolul Ploieşti, Cosmin Contra, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că pentru partida din etapa a XIX-a a Ligii I, adversara FC Vaslui porneşte cu prima şană, informează site-ul oficial al grupării prahovene.

194 afișări
Imaginea articolului Antrenorul FC Petrolul Ploieşti, Cosmin Contra: FC Vaslui e favorită

Cosmin Contra (Imagine: Cosmin Dan/Mediafax Foto)

"Vom întâlni unul dintre cei mai puternici adversari din ţară. FC Vaslui este o echipă cu pretenţii, unde s-a investit foarte mult, o grupare care s-a luptat mereu, în ultimii ani, pentru titlul de campioană, şi care a participat constant în cupele europene. Se poate spune că FC Vaslui este favorită, pentru că se află în faţa noastră în clasament şi are o mai mare experienţă în astfel de meciuri", a spus Contra.

Cosmin Contra a afirmat că jucătorii săi sunt destul de încrezători după ce au obţinut două victorii în ultimele două meciuri. "Venim după două partide foarte bune, suntem încrezători că vom fi recuperaţi din punct de vedere fizic şi mental şi că ne vom putea, astfel, continua seria bună. Sper ca băieţii să conştientizeze faptul că ne aşteaptă un meci foarte dificil şi îmi doresc să văd la ei aceeaşi atitudine pe care au avut-o în ultimele două confruntări", a adăugat tehnicianul.

Pentru partida cu FC Vaslui, Cosmin Contra nu se va putea baza pe serviciile lui Laurenţiu Marinescu, suspendat, dar vor reveni în lot Younes Hamza şi Geraldo Alves, refăcuţi după o perioadă de inactivitate cauzată de accidentări.

Atacantul Jeremy Bokila e convins de faptul că Petrolul poate să câştige meciul cu FC Vaslui. "Va fi un meci dificil, pentru că FC Vaslui este o echipă puternică, în faţa căreia am pierdut la începutul acestui sezon cu 0-3. Sunt convins, însă, că vom face un meci bun, mai ales că, pe teren propriu, n-am pierdut decât o singură dată în acest campionat. Probabil că şi celor de la Vaslui le va fi teamă să joace la noi acasă, în faţa suporterilor noştri", a completat Bokila.

Jeremy Bokila a precizat că atunci când a venit la Petrolul şi-a propus să înscrie 15 goluri. "E greu de spus câte goluri aş vrea să mai marchez până la final. Când am venit mi-am propus să înscriu 15 goluri, dar trebuie să recunosc că am şi ratat destul de mult. Nu am un duel cu Hamza Younes, pentru titlul de golgheter al echipei. Cu toţii ne dorim să câştigăm Cupa României, să terminăm cât mai sus în clasament, aşa că important este jocul colectiv, nu cine înscrie", a explicat jucătorul de 24 de ani, autorul a şase goluri până acum.

Bokila nu ştie dacă va continua la Petrolul şi în sezonul viitor având în vedere că este împrumutat de la Zulte Waregem. "Când am venit în România, nu ştiam foarte multe despre fotbalul de aici. Am văzut însă meciul cu AEK Atena, mi-a plăcut stadionul, mi-a plăcut atmosfera şi am decis să rămân la Petrolul. Mă simt foarte bine aici, pentru că am prieteni, joc meci de meci şi sunt fericit. Însă, ce se va întâmpla la finalul sezonului nu va mai depinde de mine, deoarece sunt împrumutat de la Waregem, iar cluburile trebuie să se înţeleagă, în cazul în care cei de la Petrolul mă vor dori în continuare", a explicat Bokila.

Partida Petrolul - Rapid, contând pentru etapa a XIX-a a Ligii I, se va desfăşura, sâmbătă, de la ora 18.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici