Antrenorul naţionalei masculine de handbal: Şi suporterii au o vină că România nu are performanţe. Echipa merită măcar 1.200 de oameni în tribune

Antrenorul naţionalei masculine de handbal, Omer Aihan, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că şi suporterii români, prin absenţa de la meciuri, au o vină pentru faptul că prima reprezentativă nu are performanţe, ratând calificarea la ultimele nouă ediţii ale Campionatului European.

92 afișări
Imaginea articolului Antrenorul naţionalei masculine de handbal: Şi suporterii au o vină că România nu are performanţe. Echipa merită măcar 1.200 de oameni în tribune

Antrenorul naţionalei masculine de handbal, Omer Aihan (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Aflat la al treilea mandat în funcţia de selecţioner, Omer Aihan a afirmat că în cazul în care suporterii bucureşteni nu vor veni la meciul România - Kosovo, programat, miercuri, la Sala Dinamo, în cadrul primei faze a preliminariilor CE 2018, atunci va solicita federaţiei ca următoarele partide să se dispute numai în provincie.

"Cel mai important factor pentru acest meci va fi publicul. Noi ne dorim foarte mult să câştigăm, dar întotdeauna o echipă naţională, indiferent de sport, are nevoie de susţinerea suporterilor români. Nu este o echipă de club, este reprezentativa României, iar patriotismul suporterilor bucureşteni de data asta ar trebui să fie la înălţimea aşteptărilor. Dacă Sala Dinamo va fi plină şi se creează o atmosferă propice victoriei atunci jucătorii se motivează dublu. Să nu uităm meciul de la Chiajna, unde a fost un meci de antrenament, cu sala goală... Nu aş vrea să dau vina pe suporteri acum... Dar şi suporterii au o vină că România este acolo unde este, pentru că al optulea jucător nu a existat. Dacă sala nu e plină şi publicul nu susţine naţionala la un nivel aşa cum trebuie, atunci trebuie să spun cu regret că voi propune federaţiei să jucăm următoarele meciuri în provincie, într-un oraş unde publicul să fie al optulea jucător. România merită, nu 50.000 de oameni în tribună, dar măcar 1.200 din 2 milioane de locuitori ai Bucureştiului ar putea veni la un meci de handbal", a spus Aihan.

Tehnicianul este de părere că România este superioară adversarului de miercuri, chiar dacă nu are informaţii prea multe despre Kosovo. "Putem spune că împotriva celor din Kosovo avem un meci decisiv, chiar dacă este primul din această campanie de calificare. Nu avem informaţii prea multe despre Kosovo, aşa că ne vom axa mult pe jocul nostru. Vrem să jucăm un handbal modern şi spectaculos şi eu consider că România este pregătită pentru această campanie. Valoarea echipei României este peste Kosovo, dar noi nu îi vom neglija şi ne vom respecta adversarii. Trebuie să arătăm că la echipa naţională este o schimbare şi că România îşi doreşte altceva", a explicat el.

Omer Aihan a menţionat că, din cauza unor probleme de ordin politic, imnul Kosovo nu va fi intonat înaintea meciului, iar steagul acestuia nu va fi arborat. "Am înţeles că este o problemă politică, faptul că statul Kosovo nu este recunoscut de România. Se pare că imnul şi steagul lor nu va fi arborat. Dar treaba noastră este în teren, trebuie să fim concentraţi pe joc", a precizat Aihan.

Echipa naţională de handbal masculin a României întâlneşte, miercuri, de la ora 18.30, la Sala Dinamo din Bucureşti, selecţionata Kosovo, într-o partidă contând pentru prima fază a preliminariilor Campionatului European din 2018.

România joacă în grupa C, din primul tur preliminar, din care mai face parte Italia. Al doiela meci va avea loc tot cu Kosovo, în deplasare, la 1 noiembrie. Meciurile cu Italia vor avea loc între 10 şi 14 iunie 2015. Prima clasată din fiecare din cele trei grupe din primul tur se vor califica în următoarea fază prelimianră. Turneul final al Campionatului European din 2018 va avea loc în Croaţia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici