Arena Naţională, dată exemplu negativ de către premierul Bulgariei

Premierul Boiko Borisov a declarat că Bulgaria nu are nevoie de un nou stadion naţional, deoarece investiţia nu se justifică atât timp cât la meciurile de fotbal vin 80-100 de fani şi dă ca exemplu negativ în acest sens Arena Naţională din Bucureşti.

1883 afișări
Imaginea articolului Arena Naţională, dată exemplu negativ de către premierul Bulgariei

Arena Naţională, dată exemplu negativ de către premierul Bulgariei

"Într-un interviu acordat postului TV7, Borisov a declarat că Bulgaria nu are nevoie de un nou stadion naţional având în vedere că la meciuri asistă între 80 şi 100 de spectatori. El a spus că nu ar fi justificat să se cheltuiască între 40 şi 100 de milioane de leva (20-50 de milioane de euro) pe un stadion care ar fi gol de cele mai multe ori, dând ca exemplu negativ noua arenă naţională din Bucureşti', a scris Novinite.

Premierul ţării vecine consideră ca diferită situaţia Arena Armeetz, sala iaugurată în iulie 2011, ce poate găzdui între 12.300 de spectatori pentru evenimente sportive şi 18.000 în cazul unor concerte, deoarece aceasta atrage audienţa prin multifuncţionalitatea sa.

Borisov a mai precizat că sălile de sport din Plovdiv, Ruse, Botevgrad, Ruse şi Iambol au fost reparate sau modernizarte.

În urmă cu un an, ministrul bulgar al Sporturilor, Svilen Neikov, afirmase că un nou stadion naţional la standarde internaţionale va fi construit la Sofia. În mai 2011, ministrul Finanţelor, Simenon Djankov, a precizat că Guvernul este pregătit să aloce până la 140 de milioane de leva (70 de milioane de euro) pentru construirea acestei arene sau pentru modernizarea celei existente, fără a preciza de unde va vor veni banii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici