Argăseală le cere oficialilor din fotbal să nu mai spună FCSB când vorbesc de Steaua

Preşedintele Consiliului de Administraţie al FC Steaua Bucureşti, Valeriu Argăseală, le cere oficialilor din fotbal să nu mai spună FCSB când vorbesc de echipa antrenată de Mirel Răsoi.

375 afișări
Imaginea articolului Argăseală le cere oficialilor din fotbal să nu mai spună FCSB când vorbesc de Steaua

Argăseală le cere oficialilor din fotbal să nu mai spună FCSB când vorbesc de Steaua (Imagine: Razvan Lupica/Mediafax Foto)

"De multe ori, în luările de cuvânt, în declaraţiile pe care le fac unii conducători sau antrenori în presă, clubul Steaua Bucureşti este numit FCSB. Fac un apel ca acest club să fie respectat, pentru că acest club se numeşte Fotbal Club Steaua Bucureşti şi că el este, a fost şi va fi purtătorul performanţelor clubului Steaua Bucureşti. De aceea vreau să fie pronunţat corect Fotbal Club Steaua Bucureşti sau Steaua Bucureşti, pentru că aceasta este denumirea pe care clubul o are", a declarat, joi, Argăseală, într-o conferinţă de presă.

Clubul finanţat de Gigi Becali se află de mai mult timp în conflict cu CSA Steaua Bucureşti după ce gruparea Armatei a cerut în instanţă, în 2011, anularea mărcii înregistrate de echipa din Liga I. Tribunalul Bucureşti a respins această cerere, în 17 aprilie 2012, decizie menţinută de Curtea de Apel Bucureşti, în 20 decembrie 2013, însă ICCJ a dat dreptate clubului sportiv.

La 1 iulie, preşedintele CSA Steaua, George Boroi, a afirmat că brandul protejat în urma hotărârii ICCJ este "Steaua Bucureşti" şi poate fi folosit doar de clubul sportiv.

În returul campionatului trecut, clubul lui Becali a folosit marca FCSB, iar din acest sezon a fost înregistrat la UEFA ca FC Steaua Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici