Argentina mută amicalele în SUA, după ce China a anulat meciurile pe fondul scandalului din jurul lui Messi

  • Argentina va juca două meciuri în Statele Unite luna viitoare, după ce autorităţile sportive chineze au anulat partidele amicale cu campioana mondială.
  • Reacţia Chinei e provocată de faptul că Messi nu a jucat într-un meci al lui Inter Miami în Hong Kong.
  • Adversarele vor fi Nigeria şi El Salvador.
636 afișări
Imaginea articolului Argentina mută amicalele în SUA, după ce China a anulat meciurile pe fondul scandalului din jurul lui Messi

Federaţia argentiniană de fotbal a anunţat joi că echipa lui Lionel Scaloni va înfrunta El Salvador la Lincoln Financial Field din Philadelphia, pe 22 martie, înainte de a înfrunta Nigeria la Coliseum din Los Angeles, pe 26 martie.

Argentina urma să joace cu Nigeria în oraşul chinez Hangzhou, înainte de a înfrunta Coasta de Fildeş la Beijing, dar faptul că Messi nu a intrat pe teren pentru Inter Miami la Hong Kong împotriva unui meci împotriva unei selecţionate locale, la începutul acestei luni, a provocat o furie generalizată în rândul fanilor.

Messi a fost considerat inapt pentru a juca în amicalul care a atras 40.000 de fani şi la care unii spectatori au plătit până la aproape 5.000 de dolari HK (640 USD) pentru un bilet.

Presa de stat chineză, politicienii din Hong Kong şi fanii au reacţionat cu furie trei zile mai târziu, când atacantul argentinian în vârstă de 36 de ani a jucat din postura de rezervă într-un meci amical la Tokyo, împotriva lui Vissel Kobe.

Într-o înregistrare video postată luni pe Weibo, una dintre cele mai mari platforme de socializare din China, Messi, de opt ori câştigător al Balonului de Aur, a declarat că absenţa sa de la meci a fost cauzată de o inflamaţie la muşchiul adductor.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici