Argentina: Patru decese în ultimele şase zile în urma violenţelor dintre suporteri

Un bărbat în vârstă de 32 de ani a murit şi alte trei persoane au fost rănite în violenţele dintre suporteri ce au avut loc la periferia oraşului Buenos Aires, ceea ce face ca bilanţul ultimelor şase zile să fie de patru decese în rândul fanilor argentinieni, informează AFP.

52 afișări
Imaginea articolului Argentina: Patru decese în ultimele şase zile în urma violenţelor dintre suporteri

Argentina: Patru decese în ultimele şase zile în urma violenţelor dintre suporteri (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

"Tot ceea ce s-a întâmplat este lamentabil. Există grupuri diferite de suporteri, dar probabil a fost vorba de ceva din afara clubului", a declarat secretarul grupării Ituzaingo, Gustavo da Mota.

Formaţia Ituzaingo, din liga a cincea argentiniană, urma să joace împotriva echipei Victoriano Arenas în momentul în care au început violenţele în afara stadionului. Partida a fost amânată.

Conform martorilor, iniţial s-au tras focuri de armă dintr-o maşină asupra unor suporteri care se aflau pe stradă. Aceştia au ripostat trăgând la rândul lor asupra fanilor din maşină.

Poliţia a intervenit folosind gloanţe de cauciuc şi gaze lacrimogene.

La începutul acestei săptămâni, au mai decedat în Argentina doi suporteri ai echipei San Telmo, din liga a patra, în confruntările cu fanii unei formaţii rivale.

Săptămâna trecută, un bărbat a decedat în violenţele dintre suporterii echipei Almirante Brown, din al treilea eşalon.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici