Arsenal anunţă un profit record: aproximativ 38 de milioane de euro

Clubul englez Arsenal Londra a anunţat, luni, că a obţinut un profit record de 35,2 milioane lire sterline (aproximativ 38,2 milioane de euro), pe anul financiar încheiat la 31 mai.

38 afișări
Imaginea articolului Arsenal anunţă un profit record: aproximativ 38 de milioane de euro

Complexul imobiliar Highbury Square, din zona fostului stadion al echipei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cifra de afaceri a societăţii care controlează clubul Arsenal şi complexul imobiliar Highbury Square, din zona fostului stadion al echipei, se ridică în respectivul an financiar la 313,3 milioane de lire (339 milioane de euro), faţă de 223 milioane de lire (242 milioane de euro) în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Mutarea echipei pe Emirates Stadium, în 2006, finanţată printr-un împrumut pe termen lung cu o dobândă fixă, continuă să producă sume consistente, aproximativ 100,1 milioane de lire (108 milioane de euro) din organizarea meciurilor.

"De trei ani, de când ne-am mutat pe Emirates Stadium, beneficiul grupării noastre este în creştere. Asta e o veste excelentă, deşi, ţin să sublinez, profitul nu e un scop în sine pentru conducerea noastră. Suntem, mai întâi de toate, suporteri ai acestui mare club de fotbal. Principalul nostru ţel este ca echipa să câştige pe teren. Rentabilitatea grupării noastre este esenţială deoarece este consecinţa directă a bunei gestiuni a clubului, ceea ce ne permite să creştem investiţiile pentru o continuă dezvoltare", a declarat preşedintele clubului Arsenal, Peter Hill-Wood.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici