Atacantul argentinian Emiliano Sala a fost înmormântat

Atacantul argentinian, Emiliano Sala, a fost înmormântat sâmbătă, 16 februarie, 2019. Aceasta este una dintre cele mai triste zile din fotbalul mondial, eveniment la care au participat părinţi, prieteni, emisari de la Nantes şi Bordeaux, locuitori din Progreso, oraşul argentinian în care a crescut

291 afișări
Imaginea articolului Atacantul argentinian Emiliano Sala a fost înmormântat

Atacantul argentinian Emiliano Sala a fost înmormântat sâmbătă, 16 februarie

La durerosul eveniment au participat părinţii şi sora jucătorului, prieteni, locuitori din oraşul natal al fotbalistului, Progreso, dar şi managerul lui Cardiff, Neil Warnock, şi directorul executiv al clubului, Ken Choo.

În sala clubului San Martin din Progreso, prima echipă la care a jucat timp de zece ani, a fost improvizată o capelă, iar sicriul a fost acoperit de flori şi un drapel în culorile clubului, roşu şi negru. Lângă sicriu se afla postată o mare fotografie a jucătorului în tricoul clubului FC Nantes, alături de mesajul "Moştenirea ta va fi eternă". Cluburile din regiune şi Federaţia argentiniană de fotbal (AFA) au trimis, de asemenea, coroane de flori.

"Era jucătorul meu, a semnat pentru mine. Cred că ar fi fost foarte bun pentru proiectul pe care îl aveam noi în minte. Am simţit că acesta este cel mai bun lucru pe care puteam să îl fac, cred ăc familia este cea mai importantă", a spus Neil Warnock, potrivit skysports.com.

Ken Choo a adăugat: "Suntem foarte trişti şi tot clubul se simte aşa. Astăzi, cred că este bine pentru familie să simtă această căldură".

La ceremonia de înmormântare au venit şi foşti colegi de la fosta sa echipă, FC Nantes. Fundaşul central Nicolas Pallois, prieten apropiat al lui Emiliano Sala, şi Loic Morin, secretarul general al clubului FC Nantes, au reprezentat gruparea franceză de fotbal la funeraliile atacantului argentinian.

Matias Gatti, verişorul lui Sala: "A fost ucis!"

Potrivit ilposticipo.it, înainte de înmormântare, verişorul lui Emiliano Sala, Marias Gatti, nu a mai rezistat durerii şi a acuzat: "Emiliano a fost ucis. Au fost foarte multe lucruri care nu au fost legale, totul a fost fîcut într-o manieră greşită şi l-au obligat să urce în acel avion.

Începea să devină un jucător important şi l-au lăsat singur, fără niciun reprezentant. Trebuia să existe mai multă atenţie şi să călătorească în alte condiţii, nu în acel avion".

Verişorul lui Sala nu este singurul care a acuzat că jucător a fost omorât. Şi iubita atacantului, Ber,enice Schkair a făcut declaraţii cu subînţeles, după ce corpul argentinianului a fost identificat în Canalul Mânecii:

"Investigaţi mafia din fotbal. Nu cred că a fost un accident".

Emiliano Sala a jucat trei sezoane şi jumătate la Nantes, pentru care a marcat 42 de goluri în campionat. Atacantul de 28 de ani a dispărut pe 21 ianuarie, alături de pilotul David Ibbotson, la bordul unui avion de turism, deasupra Canalului Mânecii. Sala se deplasa în Ţara Galilor, după ce se transferase de la Nantes la Cardiff City. Corpul său a fost recuperat săptămâna trecută din epava avionului aflată la o adâncime de 67,7 metri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici