Atletico învinge pe Old Trafford şi o elimină pe Manchester United din Liga Campionilor

Atletico Madrid a eliminat-o pe Manchester United din Liga Campionilor şi s-a calificat în sferturile de finală, după ce o lovitură de cap a brazilianului Renan Lodi, în minutul 41, i-a adus victoria cu 1-0 (2-1 la general), marţi, pe Old Trafford.

465 afișări
Imaginea articolului Atletico învinge pe Old Trafford şi o elimină pe Manchester United din Liga Campionilor

A fost o demonstraţie tipică a genului de apărare agresivă dublată de contraatacuri rapid pentru care este cunoscută echipa lui Diego Simeone, în timp ce United, cu toată presiunea exercitată, nu a reuşit să îşi creeze suficiente ocazii de calitate pentru a obţine golul de care avea nevoie.

United, care nu a mai câştigat un trofeu de la Europa League în 2017, trebuie să se concentreze de acum pe lupta din Premier League unde se va confrunta cu obiectivul ocupării unuia din primele patru locuri pentru a câştiga un loc în Liga Campionilor de anul viitor.

Campionii spanioli nu sunt favoriţi pentru a ajunge în finala de la Paris din 28 mai, dar cu siguranţă niciuna dintre echipele din ultimele opt nu-şi va dori să fie trasă la sorţi împotriva lor.

După victoria de sâmbătă împotriva lui Tottenham Hotspur, datorată unui hat-trick al lui Cristiano Ronaldo, a existat o stare de spirit pozitivă în jurul lui Old Trafford, iar seara a început strălucit pentru United, Anthony Elanga punându-l la grea încercare pe Jan Oblak, cu un şut puternic pe centrul porţii, după o centrare a lui Bruno Fernandes.

Portarul spaniol al lui United, David de Gea, a făcut apoi o paradă de efect pentru a respinge un şut de la distanţă al lui Rodrigo De Paul.

Joao Felix a trimis mingea în plasă în minutul 34, reluând din faţa porţii o pasă a lui Marcos Llorente. Golul a fost însă anulat pentru offside.

În minutul 41, după un contraatac marca Atletico, Antoine Griezmann a centrat în faţa porţii, iar Lodi a reluat plasat cu capul la bara a doua.

United a acuzat un fault asupra lui Elanga, la jumătatea terenului, la o fază imediat precedentă contraatacului, dar arbitrul Slavko Vincic a validat golul.

Fernandes a încheiat repriza secundă cu un şut puternic care l-a testat din nou pe Oblak.

După pauză, United, aşa cum era de aşteptat, s-a cantonat în atac în căutarea egalării, dar atacurile lor nu au fost lipsite de creativitate în faţa unei apărări

Managerul interimar Ralf Rangnick i-a trimis în teren pe Marcus Rashford şi Edinson Cavani pentru a juca în faţă cu Ronaldo şi Jadon Sancho, dar a lăsat echipa fără coordonator, schimbându-l pe Fernandes în minutul 67.

Apărarea disciplinată alui Atletico a rezistat până la final obţinând victoria care îi trimite în optimile de finală.

„Ne dorim să ajungem departe în competiţie şi este incredibil să fim încă în ea. Este important pentru noi să fim încă în Liga Campionilor în ceea ce este pentru noi un sezon cu suişuri şi coborâşuri", a declarat mijlocaşul Koke, după meci.

„Pentru mine, Jan Oblak este cel mai bun portar din lume. A demonstrat-o încă o dată în această seară".

Rangnick a fost supărat pe arbitrajul meciului şi avut de făcut reproşuri în legătură cu prestaţia echipei sale.

„Cred că am făcut o primă repriză foarte bună - exact aşa cum am vrut să jucăm, cu un nivel ridicat de energie, dar nu am reuşit să transformăm asta în unul sau două goluri", a spus el.

Faptul că am primit acel gol pe contraatac chiar înainte de pauză nu ne-a făcut viaţa mai uşoară. A fost greu în a doua repriză, care a fost mereu întreruptă. Întotdeauna era cineva întins pe gazon. Aş spune că au fost şi unele decizii de arbitraj curioase. Dar nu aş spune că au fost decisive.”

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici