ATP semnează un parteneriat strategic cu Fondul de Investiţii Publice din Arabia Saudită

Circuitul ATP şi Fondul de Investiţii Publice din Arabia Saudită (PIF) au semnat un parteneriat strategic pe mai mulţi ani, a anunţat miercuri organismul de conducere al tenisului masculin, într-o acţiune care subliniază influenţa tot mai mare a naţiunii din Golf asupra sportului mondial.

67 afișări
Imaginea articolului ATP semnează un parteneriat strategic cu Fondul de Investiţii Publice din Arabia Saudită

PIF va deveni acum partenerul oficial al clasamentelor masculine, precum şi partenerul turneelor ATP de la Indian Wells, Miami, Madrid, Beijing, finala ATP de la Torino, care încheie sezonul, şi finala ATP Next Gen, organizată la Jeddah.

În ultimii ani, Arabia Saudită a investit masiv în diverse sporturi, precum fotbalul, Formula 1, boxul şi golful, în timp ce criticii acuză regatul bogat în petrol că foloseşte PIF pentru a-şi „spăla" imaginea privind încălcările drepturilor omului.

Ţara neagă acuzaţiile de încălcare a drepturilor omului şi spune că îşi protejează securitatea naţională prin legile sale.

ATP a declarat că PIF s-a angajat să dezvolte şi să deblocheze oportunităţi pentru tinerii jucători şi că va contribui, de asemenea, la planul său strategic OneVision, care se concentrează pe unitate, pe îmbunătăţirea experienţelor fanilor şi pe valorificarea oportunităţilor de creştere.

"Parteneriatul nostru strategic cu PIF marchează un moment important pentru tenis", a declarat directorul general al ATP, Massimo Calvelli, într-o declaraţie citată de Reuters.

"Este un angajament comun pentru a impulsiona viitorul acestui sport. Cu dedicarea PIF faţă de următoarea generaţie - încurajând inovaţia şi creând oportunităţi pentru toţi - scena este pregătită pentru o nouă perioadă de progres transformator."

În luna august, ATP a anunţat că Next Gen Finals pentru jucătorii sub 21 de ani va avea loc la Jeddah până în 2027, iar premiul în bani va fi majorat la un nivel record de 2 milioane de dolari.

"Prin colaborarea noastră cu ATP, PIF va fi un catalizator pentru creşterea peisajului global al tenisului, dezvoltând talente, promovând incluziunea şi impulsionând inovaţia durabilă", a declarat Mohamed AlSayyad, şeful brandului corporativ la PIF.

Arabia Saudită va găzdui, de asemenea, un nou turneu demonstrativ de tenis de elită cu Novak Djokovic, Rafa Nadal şi alţi trei campioni de Grand Slam în luna octombrie.

Nadal a fost, de asemenea, numit luna trecută ambasador al Federaţiei Saudite de Tenis.

De asemenea, dezbaterea privind posibilitatea ca Arabia Saudită să găzduiască finala feminină a turneului WTA s-a intensificat, marile nume ale tenisului Chris Evert şi Martina Navratilova opunându-se unei astfel de acţiuni, ceea ce a provocat critici dure din partea ambasadorului saudit în SUA.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici