Australia şi Noua Zeelandă, gazdele Cupei Mondiale de fotbal feminin din 2023

  • Consiliul FIFA a anunţat că Australia şi Noua Zeelandă au fost selectate ca gazde ale Campionatului Mondial de fotbal feminin din 2023.
  • Potrivit Federaţiei Române de Fotbal, candidatura celor două ţări a primit 22 de voturi din cele 35 ale membrilor Consiliului FIFA, în timp ce Asociaţia Columbiană de Fotbal a obţinut 13 voturi.
74 afișări
Imaginea articolului Australia şi Noua Zeelandă, gazdele Cupei Mondiale de fotbal feminin din 2023

Australia şi Noua Zeelandă, gazdele Cupei Mondiale de fotbal feminin din 2023

Potrivit Federaţiei Române de Fotbal, candidatura celor două ţări a primit 22 de voturi din cele 35 ale membrilor Consiliului FIFA, în timp ce Asociaţia Columbiană de Fotbal a obţinut 13 voturi.

Cupa Mondială de fotbal feminin din 2023 va fi prima ediţie la care se vor califica 32 de echipe, în loc de 16, cum a fost până acum.

„Cred că este visul oricărui fotbalist să aibă oportunitatea de a juca meciurile de la Cupa Mondială acasă, în faţa propriilor suporteri, un vis pe care abia aştept să îl văd devenind realitate”,a declarat căpitanul naţionalei Australiei, Sam Kerr.

„Aceasta este şansa noastră de a ne conecta cu suporterii noştri! Noi jucăm foarte rar meciuri acasă din cauza distanţei de toate celelalte oponente, deci va fi o experienţă epică”, a spus căpitanul Noii Zeelande, Ali Riley.

Cupa Mondială de fotbal feminin din 2023 este primul eveniment de acest gen care va avea loc în Emisfera Sudică şi primul care va fi găzduit de două confederaţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici