BBC l-a desemnat pe Lewis Hamilton Personalitatea sportivă a anului 2020

Lewis Hamilton a fost desemnat Personalitatea sportivă a anului 2020 de către BBC, după ce pilotul l-a depăşit pe Michael Schumacher la numărul de curse câştigate şi l-a egalat la titlurile de campion în F1.

286 afișări
Imaginea articolului  BBC l-a desemnat pe Lewis Hamilton Personalitatea sportivă a anului 2020

BBC l-a desemnat pe Lewis Hamilton Personalitatea sportivă a anului 2020

BBC Sports a decernat, în noaptea de duminică spre luni, superlativele anului în sportul britanic, iar titlul de Personalitate Sportivă a anului 2020 i-a fost atribuit pilotului de Formula 1, Lewis Hamilton, care, în 2020, l-a depăşit pe Michael Schumacher la numărul de curse câştigate şi l-a egalat la titlurile de campion în F1.

Lewis Hamilton e unul dintre cei mai mari piloţi ai F1 din toate timpurile, deţinând şapte titluri mondiale.

El a depăşit, de asemenea, un alt record deţinut de Schumacher, cumulând un total de 91 de victorii.

În urma unui votului, căpitanul lui Liverpool, Jordan Henderson, a terminat pe locul doi, în timp ce jockey-ul Hollie Doyle este pe locul 3.

Boxerul Tyson Fury, jucătorul britanic de cricket Stuart Broad şi Ronnie O'Sullivan au fost de asemenea printre nominalizaţi.

„Vreau să-i felicit pe toţi cei nominalizaţi. Sunt atât de mândru de ceea ce am realizat şi vreau să le mulţumesc tuturor celor care m-au votat. Nu mă aşteptam la asta, ţinând cont că toţi pretendenţii aveau şanse mari”, a spus Hamilton pentru BBC Sports.

Aceasta este a doua oară când Hamilton este încoronat cu titlul de Personalitatea Sportivă a Anului, el câştigând premiul pentru prima dată în 2014. Pilotul britanic s-a clasat de alte patru ori pe locul secund, cel mai recent în 2019.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici