Becali după vizita la ANAF: Costea va putea juca peste o săptămână la Steaua

Finanţatorul FC Steaua Gigi Becali a declarat miercuri, după o întâlnire cu preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, că atacantul Mihai Costea nu va putea fi legitimat decât săptămâna viitoare, în timp ce Nikolici şi Bourceanu vor putea evolua cu CS Mioveni, în cazul în care va transfera banii către Fisc.

126 afișări
Imaginea articolului Becali după vizita la ANAF: Costea va putea juca peste o săptămână la Steaua

Becali după vizita la ANAF: Costea va putea juca peste o săptămână la Steaua (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

"Am clarificat treaba cu Mihai Costea şi nu se poate să joace cu Mioveni, pentru că domnul Blejnar mi-a pus Codul Fiscal în faţă şi mi-a spus că discutăm pe el. Nu am mai insistat ca să joace duminică, mi-a spus că o vom lămuri, dar că într-o săptămână. E o situaţie mai dificilă conform Codului Fiscal. Mi-a spus că nu poate să spună că «Becali are dreptate». E o procedură care durează cinci-şase zile şi că degeaba vreau eu să joace duminică, că nu se poate. Norocul meu a fost că a intrat Craiova în insolvenţă, că altfel dacă rămânea pe sechestru de jucători, se anula sechestrul şi rămâneam şi cu banii daţi, se anula transferul. Le-am spus că dacă se anula transferul, aş fi stat să îmi dea ANAF-ul 600.000 înapoi", a spus Becali.

Gigi Becali a afirmat că nu a respectat Codul Fiscal atunci când a plătit suma de transfer pentru atacantul oltean, atfel că Mihai Costea nu poate fi legitimat deocamdată.

"Banii i-am trimis Universităţii Craiova, iar jumătate din bani i-a sechestrat statul. Trebuiau făcute nişte proceduri conform Codului Fiscal. Eu nu am făcut ce scrie acolo, iar atunci trebuie să urmez nişte proceduri de la capăt, aşa cum scrie în carte. În cazul în care vreau un alt jucător, trebuie să ajung la o înţelegere cu jucătorul, clubul, iar noi spunem că valoarea jucătorului este de... Asta numai la cluburile care au sub sechestru drepturile federative ale jucătorilor. M-am lămurit despre ce este vorba. Nu pot să transfer pe o sumă mai mică decât cea stabilită de evaluatorul ANAF", a adăugat Becali.

Potrivit lui Becali, în cazul în care va achita ANAF-ului până vineri sumele de transfer pentru jucătorii de la Poli Timişoara Stefan Nikolici şi Alexandru Bourceanu, aceştia vor putea evolua în partida cu CS Mioveni programată, duminică, în etapa a II-a a Ligii I.

"Celelalte transferuri, de la Timişoara, le vom rezolva mâine sau vineri, dacă vom da banii. Am discutat despre fotbal şi despre transferuri. Am înţeles că se respectă legislaţia sportivă internaţională. În ce sens? Orice jucător care este dat liber de către o comisie sportivă, va putea să se transfere la o altă echipă. ANAF nu face abuzuri şi respectă legislaţia şi regulamentele FIFA, FRF, UEFA şi LPF. La jucătorii de la Timişoara, trebuie să bag banii în contul ANAF-ului şi nu la Timişoara. S-a făcut deja o evaluare de către un expert abilitat de Ministerul de Finanţe şi ANAF. Mâine voi băga în contul ANAF suma care va fi stabilită de Timişoara, noi şi expertul autorizat. ANAF-ul îmi va da o hârtie, iar transferurile sunt rezolvate", a subliniat Becali.

Gigi Becali, care a primit cadou câteva cărţi de la Blejnar, a precizat că preşedintele ANAF i-a mărturisit că ţine cu Steaua.

"Am venit supărat, pentru că eram în dilemă. Am venit la Blejnar, pentru că îl ştiam şi că e un om deştept. Când am venit prima oară, vorbeam numai eu şi mi-a pus clepsidra şi mi-a spus că eu vorbesc un minut şi el un minut. Mi-a plăcut asta şi de atunci mi-am dat seama că e un om deştept, un bărbat adevărat. Eu nu ştiu ce spune Ponta, Monta, corupţie, necorupţie, eu nu ştiu asta, să spună legea. Ştiu că am plecat şi cu cadouri de aici. Blejnar m-a luminat. Cred că o să facem o echipă puternică acum. Blejnar mi-a spus că e stelist, dar că nu are ce face", a explicat Becali.

Steaua a ajuns la acorduri pentru transferul jucătorilor Alexandru Bourceanu şi Stefan Nikolici de la Poli Timişoara, dar cei doi nu pot fi legitimaţi din cauza faptului că gruparea bănăţeană, care nu a primit licenţa pentru sezonul 2011-2012 şi a fost retrogradată în Liga a II-a, are mai mulţi jucători puşi sub sechestru din cauza unor datorii la bugetul statului. În aceeaşi situaţie se află atacantul Mihai Costea de la Universitatea Craiova.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici