Beckham şi-a îmbunătăţit pronunţia: "A renunţat la pronunţia cockney"

Fotbalistul David Beckham şi-a îmbunătăţit pronunţia, aceasta devenind "mai elegantă", după ce a părăsit gruparea Real Madrid pentru a semna un contract cu Los Angeles Galaxy, în 2007, se arată într-un studiu realizat de studenţi de la Universitatea din Manchester.

216 afișări
Imaginea articolului Beckham şi-a îmbunătăţit pronunţia: "A renunţat la pronunţia cockney"

Beckham şi-a îmbunătăţit pronunţia: "A renunţat la pronunţia cockney" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Conform studiului, actualul jucător al formaţiei Paris Saint-Germain pronunţă mai mult litera "h" la începutul cuvintelor, caracteristică a unui limbaj elegant.

Studenţii au analizat mai multe interviuri acordate de Beckham televiziunilor, din 2007 până în prezent. Ei au ajuns la concluzia că David Beckham nu mai are pronunţatul accent "cockney", specific unei zone din Londra, unde a crescut fotbalistul.

"«H»-ul este folosit mult mai mult în SUA, ceea ce explică felul în care pronunţă el cuvintele acum", a afirmat unul dintre studenţi, Charles Boorman. "Însă aş spune că a renunţat la pronunţia cockney a unor vocale după ce a devenit ambasador pentru Jocurilor Olimpice, ceea ce i-a oferit un statut social mai elevat", a precizat Boorman.

Victoria Beckham, soţia fotbalistului, fostă componentă a grupului Spice Girls, şi-a îmbunătăţit de asemenea pronunţia, renunţând la accentul specific zonei Essex, unde a crescut. "Poate că acest lucru se datorează faptului că şi-a construit o nouă carieră, de creatoare de modă", a estimat o studentă, Naomi Proszynska.

"Factori cum ar fi mobilitatea socială şi situaţia geografică pot avea un impact asupra modului în care adulţii pronunţă cuvintele", a explicat coordonatoarea studiului, Laurel MacKenzie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici