Belodedici: Mă plictiseau şedinţele tactice care durau mai mult de 30 de minute

Directorul departamentului de copii şi juniori din cadrul FRF, Miodrag Belodedici, care sâmbătă i-a premiat pe câştigătorii Cupei Enel la fotbal, rezervată şcolilor din sectorul 2, a declarat că şedinţele tehnico-tactice îl plictiseau şi pe el pe vremea când era jucător.

1090 afișări
Imaginea articolului Belodedici: Mă plictiseau şedinţele tactice care durau mai mult de 30 de minute

Miodrag Belodedici: Mă plictiseau dacă durau mai mult de 30 de minute (Imagine: Alexandru Mihaescu/Mediafax Foto)

"Mă plictiseau şedinţele tehnico-tactice. Îmi amintesc că în primele zece minute eram concentrat. Dacă ţinea şedinţa mai mult de jumătate de oră deja eram avion. Mă gândeam la meci. E greu ca un jucător să fie concentrat", a spus Belodedici.

Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat, marţi, că jucătorii echipei Steaua erau nemulţumiţi de durata şedinţelor tactice şi teoretice după meciul cu Ungaria şi că acest lucru nu îl va mai tolera la echipa naţională.

"Unii jucători, cei de la Steaua, erau nemulţumiţi de şedinţele tactice şi teoretice după meciul cu Ungaria, în care abia egalasem. Erau obişnuiţi cu programul ăsta la naţională, dar probabil că acum (n.r. - după rezultatele din Liga Europa) au ajuns la un alt nivel şi nu mai e bine să mai exersăm loviturile libere câte o oră şi să primim gol pe urmă. La mine semnalul mare de alarmă ăsta este. Şi cu orice risc, un jucător, oricât de mare şi valoros ar fi, dacă nu face ce trebuie, nu mai vine la echipa naţională. Cu orice risc spun asta", a afirmat Piţurcă.

Pe de altă parte, Miodrag Belodedici consideră că fundaşul Ştefan Radu nu ar trebui să se retragă de la echipa naţională, precizând că atunci când "trompeta" convocării sună, trebuie să fie prezent.

"Nu înţeleg de ce vrea să se retragă. E un jucător tânăr, joacă la o echipă bună şi are viitorul în faţă. Nu ştiu de ce nu luptă mai mult ca să ocupe un loc în naţională. Nu prea înţeleg cum vine ca un jucător tânăr să renunţe la echipa naţională. Când sună trompeta pentru luptă, nu poţi spune că tu te retragi. Echipa naţională e ceva suprem. Când primeşti convocarea la echipa naţională, trebuie să-ţi faci datoria pentru tricolor şi pentru ţară", a subliniat Belodedici.

Miodrag Belodedici este de părere că înfrângerea României în Olanda este normală.

"De ultimele meciuri ale naţionalei nu mai vorbim, vorbim de următoarele partide care sunt extrem de importante. În ultimele meciuri am jucat cu Olanda şi nu ştiu dacă ne putem cu Olanda la creşterea talentelor, la infrastructură şi la organizare, aşa că este normal să pierdem cu Olanda", a explicat Belodedici.

Oficialul FRF a precizat că jucătorii români suferă încă la capitolul mental.

"Încă nu suntem pregătiţi să ne batem cu Franţa, cu Spania şi să fim la campionatele europene an de an. Noi trebuie să creştem jucătorii, să-i învăţăm fotbal. Copiii vin cu o ambiţie mai mari şi îşi doresc foarte mult. Am observat că noi nu ştim să ne eliberăm aşa repede de emoţia aia de meci şi de frica aia faţă de vestici care privesc altfel meciul în sine. Noi încă avem probleme la capitolul emoţii", a subliniat Belodedici.

Miodrag Belodedici a participat, sâmbătă, la finalele Cupei Enel Junior la minifotbal, destinată elevilor din clasele a şaptea şi a opta de la şcolile generale din sectorul 2.

După două săptămâni de meciuri disputate în Baza Sportivă Ţiriac, elevii şcolii numărul 28 au învins în finală echipa şcolii numărul 66, cu scorul de 4-3. Pe poziţia a treia s-a clasat şcoala generală numărul 46. Cel mai bun jucător al turneului a fost desemnat Hasan Amet Menderis, de la şcoala 28, iar cel mai bun portar al competiţiei a fost ales Ştefan Cătălin Costache, de la şcoala 66.

"Sunt nişte copii tineri care vor să arate că ştiu să joace fotbal. Unii au talent, alţii mai puţini, unii sunt mai grăsuţi, dar important este că sunt afară. Idolul meu era nea Fane Sameş de la Steaua şi aveam poze în cameră, în caiet şi l-am pus o dată şi lângă icoană în casă şi ai mei m-au certat că cine e şi de ce l-am pus acolo. Când am păşit prima oară la Steaua şi l-am văzut, numai la el mă uitam. Nu mai ţin minte nimic de antrenament, mă uitam numai la nea Fane. Pentru mine era un Dumnezeu în fotbal şi m-am bucurat foarte mult când l-am întâlnit", a adăugat Belodedici.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici