Belodedici: Rezultatul Stelei e dur, dar trebuie să fim realişti şi să ne vedem valoarea

Fostul internaţional Miodrag Belodedici a declarat, miercuri, la Braşov, că rezultatul din meciul Steaua - Chelsea Londra, 0-4, este unul dur, dar a precizat că nivelul Ligii Campionilor depăşeşte pe cel al formaţiilor româneşti.

96 afișări
Imaginea articolului Belodedici: Rezultatul Stelei e dur, dar trebuie să fim realişti şi să ne vedem valoarea

Belodedici: Rezultatul Stelei e dur, dar trebuie să fim realişti şi să ne vedem valoarea (Imagine: Liviu Chirică/Mediafax Foto)

"Am urmărit meciul şi pot spune că într-adevăr, este un rezultat dur, însă trebuie să fim realişti şi să ne vedem valoarea. Am ajuns la un nivel la care se joacă altceva. Nivelul la care se joacă în grupele Ligii Campionilor ne depăşeşte. În plus, jocul deschis, de atac, pe care l-a abordat Steaua, nu avea cum să dea roade atunci când ai în faţă o echipă cum e Chelsea. Este foarte greu să nu greşeşti. Da, Steaua a câştigat în primăvară cu Chelsea, dar în Liga Europa, iar acolo este altceva. În Liga Campionilor este fotbalul adevărat, iar acum ei au avut o dorinţă foarte mare de a câştiga şi au făcut-o într-o manieră categorică", a spus Belodedici.

Miodrag Belodedici a mai afirmat că îi este greu să remarce vreun fotbalist al Stelei, după modul în care a câştigat Chelsea. "Pe cine să remarc la 4-0? Este foarte greu să mai spui ceva. Cum am mai spus, tactica Stelei a fost foarte periculoasă pentru ei, mai ales că jucau cu Chelsea. Oricum, şansele lor de a merge în Liga Europa rămân, dar cu condiţia să bată pe Basel. Dacă vor câştiga, atunci vor merge în primăvara europeană, ceea ce este bine pentru noi. Oricum, noi trebuie să mulţumim Stelei, pentru că datorită ei vedem şi la Bucureşti fotbal adevărat", a precizat Belodedici.

Fostul internaţional este de părere că pentru ca o echipă din România să ajungă să joace la nivelul formaţiilor puternice din Europa este nevoie, în primul rând, de foarte mulţi bani: "Da, nu suntem chiar atât de departe de fotbalul mare, dar nici nu ne putem compara cu Real, Barcelona sau alte echipe de la acest nivel. Ca să ajungi acolo e nevoie de bani, de foarte mulţi bani. Dacă îi ai, cumperi jucători de valoare şi stai numai la acel nivel. Nu are rost să comparăm ce a fost atunci când am câştigat noi, cu Steaua, trofeul Ligii Campionilor, pentru că atunci chiar erau alte vremuri, echipele erau mai echilibrate ca valoare. Acum nu mai este deloc aşa, diferenţele între o echipă ca Steaua şi cele care ajung în ultimele faze ale competiţiei sunt foarte mari".

Miodrag Belodedici s-a aflat, miercuri, la Braşov în calitate de ambasador al României pentru turneul european al trofeului Ligii Campionilor. Periplul trofeului Ligii Campionilor a început la Berlin. În ţară, autocarul cu marele trofeu a mai fost la Timişoara, Cluj şi Braşov, urmând ca în 4 octombrie să ajungă la Bucureşti, unde va sta până în 6 octombrie şi va fi expus în Piaţa George Enescu.

Următoarele destinaţii ale trofeului vor fi Sarajevo (11-13 octombrie) şi Sofia (18-20 octombrie).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici