Biciclist german de origine română care nu are o mână, amendat pentru modificarea bicicletei

Un biciclist german de origine română, Bogdan Ionescu, a fost amendat în trafic de către un poliţist la Köln pentru că bicicleta pe care o conducea este "lipsită de siguranţă", după ce a modificat-o pentru a o conduce cu o mână, dar a primit banii înapoi de la poliţie.

429 afișări
Imaginea articolului Biciclist german de origine română care nu are o mână, amendat pentru modificarea bicicletei

Biciclist german de origine română care nu are o mână, amendat pentru modificarea bicicletei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ionescu a scos de pe ghidon frâna de mână pe care nu o poate opera şi a înlocuit-o cu o frână de picior. În timp ce circula prin Köln, la sfârşitul lui martie, a fost oprit de un poliţist zelos, relatează site-ul Huffingtonpost.com.

"Bicicleta dumneavostră nu este sigură, nu aveţi frână de mână pe dreapta", l-a citat Ionescu pe poliţist pentru site-ul TheLocal.de. "Ştiu", a declarat el că i-a răspuns. "Dar am frână pe stânga şi o pedală pentru frână pentru roata din spate", a povestit el discuţia cu poliţistul.

Însă poliţistul a insistat şi l-a amendat cu suma de 25 de euro.

Ulterior s-a adeverit că bicicleta se află în deplină legalitate, iar poliţia a fost nevoită să-i ramburseze amenda, potrivit The Independent.

Dar povestea nu se termină aici. Poliţia a încercat să-i restituie doar cinci euro, afirmând că bicicleta avea un semnal luminos spart. După ce s-a dovedit că nici acest lucru nu era adevărat, poliţiştii i-au rambursat restul sumei.

"Sperăm să nu se mai întâmple niciodată aşa ceva", a declarat poliţia, citată de The Daily Edge.

În plus, după ce cazul a ajuns în atenţia presei naţionale şi internaţionae, şeful poliţiei din Köln, Wolfgang Albers, s-a oferit miercuri să-i ceară personal scuze lui Ionescu.

"Este o veste bună, sunt fericit", a declarat Ionescu, care lucrează la casieria unui teatru din oraş, pentru Kölner Stadt-Anzeiger, publicaţia locală căreia i-a prezentat cazul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici