Bild: Zeul Olimpului este acum un german

Toată Germania, de la reprezentanţi ai lumii sportului până la cancelarul Angela Merkel, a salutat cu entuziasm şi mândrie alegerea lui Thomas Bach în funcţia de preşedinte al Comitetului Internaţional Olimpic, apreciind drept o onoare pentru ţară această premieră germană.

140 afișări
Imaginea articolului Bild: Zeul Olimpului este acum un german

Bild: Zeul Olimpului este acum un german (Imagine: Mediafax foto/AFP)

"Zeul Olimpului este acum un german", a titrat cotidianul Bild, imediat după anunţul de la Buenos Aires, alături de o fotografie noului preşedinte al CIO, "cel mai puternic om din sportul mondial", conform Der Spiegel.

"Este extraordinar pentru sport şi pentru ţară", a declarat vicepreşedintele Comitetului Olimpic German (DOSB) şi preşedintele federaţiei naţionale de nataţie, Christa Thiel, subliniind atuurile fostului său şef de la DOSB, "cunoştinţele solide şi experienţa imensă".

"Este o recunoaştere a activităţii sale excelente şi un semn de stimă faţă de sportul german", a menţionat şi preşedintele Federaţiei Germane de Fotbal (DFB), Wolfgang Niersbach.

Legendarul Franz Beckenbauer a apreciat drept "o onoare pentru toţi germanii" alegerea lui Bach, iar selecţionerul Germaniei, Joachim Low, a amintit că naţionala "i-a ţinut pumnii la alegeri unui candidat german fan al fotbalului".

Şi baschetbalistul Dirk Nowitzki s-a declarat mândru de rezultatul alegerilor, iar triplul campion olimpic la canoe, Andreas Diettmer, a afirmat că "un german la conducerea CIO nu va reprezenta un impediment pentru o candidatură olimpică a Germaniei".

"Ca nou preşedinte al CIO şi sportiv corect, el nu va putea susţine o potenţială candidatură a oraşului Munchen. Însă sunt convins că va continua activitatea excelentă cu DOSP şi cu succesorul său", a declarat primarul din Munchen, Christian Ude.

Cancelarul Angela Merkel şi-a exprimat, într-un comunicat, bucuria de a vedea "Germania continuând să fie reprezentată cu prestigiu pe scena internaţională".

"O situaţie istorică", a afirmat ministrul de Interne, Hans-Peter Friedrich, care a amintit că guvernul "a susţinut cu fermitate această candidatură".

Thomas Bach a fost ales, marţi, în funcţia de preşedinte al Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), în cadrul celei de-a 125 sesiuni a forului, de la Buenos Aires, pentru un mandat de opt ani.

Pentru postul de preşedinte au mai candidat ucraineanul Serghei Bubka (50 de ani), portoricanul Richard Carrion (61 de ani), Ng Ser Miang (Singapore - 64 de ani), elveţianul Denis Oswald (66 de ani) şi Ching-Kuo Wu (Taiwan - 67 de ani).

Bach a devenit al nouălea preşedinte CIO din istorie şi îi succede belgianului Jacques Rogge, care s-a aflat la conducerea forului în ultimii 12 ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici