Bin Hammam îl acuză pe Valcke că influenţează deciziile comisiilor de etică şi de apel ale FIFA

Fostul preşedinte al Confederaţiei Asiatice de Fotbal (AFC), Mohamed Bin Hammam, care are interdicţie pe viaţă în fotbal pentru corupţie, l-a acuzat, luni, pe blogul său, pe secretarul general al FIFA, Jerome Valcke, că influenţează deciziile comisiilor de etică şi de apel ale forului.

64 afișări
Imaginea articolului Bin Hammam îl acuză pe Valcke că influenţează deciziile comisiilor de etică şi de apel ale FIFA

Bin Hammam îl acuză pe Valcke că influenţează deciziile comisiilor de etică şi de apel ale FIFA (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"La 25 iulie, la două zile după ce am primit interdicţie pe viaţă, domnul Jerome Valcke, «coproprietar» al FIFA, le-a trimis o scrisoare membrilor Confederaţiei din Caraibe, în care le cerea acestora să admită că au fost corupţi, sub ameninţarea deschiderii unei anchete pentru a descoperi dacă eu i-am corupt sau nu (...) Dacă vedem limbajul din scrisoare, înţelegem cine are puterea şi cine decide în Comisia de Etică şi sau în Comisia de Apel", a notat Bin Hammam, informează AFP.

Jerome Valcke a declarat, într-un comunicat transmis de FIFA, că este surprins de afirmaţiile lui Bin Hammam. "Faptele demonstrează clar că am acţionat la solicitarea vicepreşedintelui Comisiei de Etică şi în perfectă conformitate cu codul de etică al FIFA. Contrar a ceea ce se lasă să se înţeleagă din acele afirmaţii, eu nu ies din cadrul funcţiei mele", a precizat Valcke.

Săptămâna trecută, Mohammed Bin Hammam a notat pe blogul său că a făcut apel după interdicţia pe viaţă decisă în cazul său de FIFA în această vară şi va demonstra că a fost o hotărâre politică şi un abuz de putere.

Bin Hammam a fost interzis pe viaţă din orice activitate legată de fotbal, în 23 iulie, de FIFA, în urma cazului privind cumpărarea de voturi în cadrul alegerilor pentru şefia forului.

Cazul a izbucnit la finalul lunii mai, înainte de alegerile FIFA, unde Bin Hammam era contracandidatul preşedintelui Joseph Blatter. Bin Hammam era acuzat că a vrut să cumpere voturi la reuniunea Confederaţiei fotbalului din Caraibe, cu plicuri conţinând 40.000 de dolari.

Bin Hammam, care a declarat mereu că este nevinovat, afirmase înainte de decizia FIFA că va face recurs la TAS.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici