Borcea: Negoiţă nu vrea binele clubului Dinamo

Fostul acţionar dinamovist Cristian Borcea l-a acuzat marţi, la Sport.ro, pe Ionuţ Negoiţă că nu investeşte la Dinamo şi că nu vrea binele clubului, precizând că dacă gruparea va ajunge într-o situaţie extrem de dificilă din punct de vedere financiar se va întoarce, pentru că Dinamo este viaţa lui.

257 afișări
Imaginea articolului Borcea: Negoiţă nu vrea binele clubului Dinamo

Borcea: Negoiţă nu vrea binele clubului Dinamo (Imagine: Razvan Lupica/Mediafax foto)

Borcea a precizat că, după refuzul lui Negoiţă de a plăti, preşedintele Consiliului de Administraţie al FC Dinamo, Nicolae Badea, a fost cel care a achitat o rată către ANAF, cu doar o oră înaintea expirării termenului, şi că în cazul în care nu făcea această plată clubul ar fi pierdut reeşalonarea stabilită cu administraţia fiscală.

"Vorbind cu domnul Badea despre situaţia de la Dinamo, citind în ziare că Negoiţă nu mai dă niciun ban, chiar dacă se desfiinţează Dinamo... Domnul Badea mi-a spus că Negoiţă nu vrea să mai dea niciun ban. Eu i-am spus domnului Badea că nu cred că e adevărat, să se piardă reeşalonarea de la ANAF, să nu primim licenţa să mergem în cupele europene şi văzând declaraţia lui la televizor mi-am dat seama că aşa este. Domnul Badea a plătit cu o oră înainte să expire termenul. Atunci mi-am dat seama că acest om are lucruri meschine în el, are lucruri ascunse pentru a distruge Dinamo", a spus Borcea la Sport.ro.

Fostul acţionar l-a mai acuzat pe Negoiţă că nu a contribuit cu bani pentru aducerea unor jucători, aşa cum a promis: "El ştiind de doi ani de zile situaţia lui Dinamo, venind acţionar la Dinamo, niciodată nu a spus că Dinamo este într-o situaţie rea, niciodată nu a spus că nu face transferuri, din contră. În conferinţa de presă în care a venit acţionar a spus că este o societate solidă, că Dinamo este un brand, că va face tot posibilul să ia jucători. Numai laude. Mă bucur că din cei cinci-şapte milioane pe care a spus că i-a băgat la Dinamo până la urmă a recunoscut că a băgat doar 700.000. El dacă nu zice de mine, nu-l bagă lumea în seamă. Cine dracu e papagalul, infractorul ăsta de Negoiţă, care a dat apartamente... Două luni de zile am tăcut, iar acum la fiecare cuvânt sau apropo pe care îl bate de mine, îi răspund, pentru că am văzut că nu vrea binele lui Dinamo."

Borcea a negat faptul că în acest moment ar intenţiona să revin acţionar la Dinamo, dar a precizat că o va face dacă gruparea va intra în insolvenţă.

"Mama care m-a făcut şi îmi spune să nu mă întorc... Dacă Dinamo are probleme, eu mă întorc, pentru că Dinamo e viaţa mea. Nu mă întorc acum, dar dacă Dinamo intră în insolvenţă, eu mă întorc, pentru că nu pot să o las. Dacă e aproape ca Dinamo să nu primească licenţa nu are cine să mă oprească. Băi Negoiţă, băi papagalule, cum ai putut să vii la un club ca Dinamo şi să spui că nu te interesează intrarea în insolvenţă. Dai 700.000 şi tu spui că ai dat cinci milioane. Pentru ce ai venit la Dinamo? Nu ştiai situaţia lui Dinamo? Toate creditele lui Dinamo sunt garantate cu veniturile lui Dinamo", a conchis Borcea.

În replică, actualul acţionar Ionuţ Negoiţă a afirmat că nu se lasă intimidat de acuzaţiile şi jignirile lui Borcea.

"Am spus doar că clubul Dinamo a fost prejudiciat. Noi trebuie să găsim o soluţie, că de băgători de seamă care ies şi fac circ... Jignirile, atacurile, pe mine nu mă intimidează, nu mă sperie, ba din contră, mă face să lupt şi cu mai multă forţă. Voi continua să tratez constructiv această chestiune care este tratată cu iresponsabilitate. Eu am venit şi am mai lungit agonia, că Dinamo este într-o situaţie grea de astă vară. Am adus partea mea, am insistat ca şi ceilalţi să vină", a spus Negoiţă la Sport.ro.

El crede că Borcea îl critică şi îl atacă în mass-media, fiind influenţat de Nicolae Badea: "Domnul Badea se foloseşte de el constant, pentru că e mai slăbuţ, e înalt, dar slăbuţ sus, la mansardă. S-au folosit mulţi de el şi e păcat că facem circul ăsta inutil în loc să găsim soluţii concrete."

Într-o intervenţie telefonică la Digi Sport, Ionuţ Negoiţă a afirmat că în cazul în care Cristian Borcea nu îşi cere scuze pentru declaraţiile pe care el le consideră calomnioase, atunci îl va da în judecată pe acesta.

La finalul anului trecut, Ionuţ Negoiţă le-a propus celorlalţi doi acţionari, Nicolae Badea şi Dragoş Săvulescu, un plan de redresare a clubului, prin care el să investească o sumă de bani mai mare, devenind în schimb acţionar majoritar la FC Dinamo.

Acţionarul Dragoş Săvulescu şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte delegat al lui Dinamo şi vrea să renunţe la cota sa de 30 la sută din acţiunile clubului Dinamo. Ceilalţi doi acţionari, Nicolae Badea şi Ionuţ Negoiţă, deţin şi ei câte 30 la sută din acţiuni, în timp ce 10 procente aparţin FC Dinamo, adică vechea societate care a administrat clubul.

La începutul lunii august 2012, omul de afaceri Ionuţ Negoiţă a preluat, pentru o sumă de "câteva milioane" de euro, un pachet de 30 la sută din acţiunile clubului Dinamo, rămase în proprietatea lui Nicolae Badea şi Dragoş Săvulescu după retragerea lui Cristian Borcea din rândul acţionarilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici