Bourceanu: Nu cred că va umple cineva în curând golul lăsat de Raul Rusescu

Căpitanul echipei Steaua, Alexandru Bourceanu, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă susţinută în cantonamentul din Austria, că plecarea lui Raul Rusescu la FC Sevilla a lăsat un mare gol în atacul campioanei României, care nu va putea fi umplut în curând.

119 afișări
Imaginea articolului Bourceanu: Nu cred că va umple cineva în curând golul lăsat de Raul Rusescu

Raul Rusescu (Imagine: Razvan Lupica/Mediafax Foto)

"Golul pe care l-a lăsat Raul Rusescu nu cred că-l va putea umple cineva curând. Nu cred că poate fi înlocuit acum. A fost cel mai bun marcator al Stelei din ultimul timp. Am toata încrederea în el, e unul dintre bunii mei prieteni şi sigur va reuşi. I se potriveşte Spania, are ceva al lui, har, şarm...", a spus Bourceanu, potrivit site-ului steauafc.com.

Alexandru Bourceanu este de părere că Steaua poate câştiga din nou titlul de campioană dacă jucătorii vor fi la fel de concentraţi ca şi în sezonul trecut. "Dacă aş spune că nivelul fotbalului românesc a scăzut, atunci aş minimaliza performanţa noastră. Acum a revenit Timişoara, Rapid revine şi ea la anul, poate şi Craiova. Steaua va lua titlul şi în sezonul viitor, dacă vom rămâne la fel de concentraţi şi nu ne vom relaxa. Am ajuns la un nivel fizic mult superior celorlalte echipe din România", a menţionat Bourceanu.

Bourceanu crede că o eventuală venire a atacantului Claudiu Keşeru ar putea ajuta Steaua. "Claudiu Keşeru este un atacant bun şi un caracter extraordinar. Ne-ar putea ajuta, dacă ar veni la Steaua. Nu ştiu care este situaţia lui în acest moment. În schimb, pot spune că Gabi Iancu este un tânăr foarte valoros, cu un potenţial mare. A marcat şi în retur pentru noi vreo trei goluri, trebuie să crească de la meci la meci. Eu nu cred ce se scrie despre el în ziare, fiindcă îl cunosc bine şi ştiu că e un băiat cuminte. Sunt alături de colegii mei orice ar fi, indiferent de ce erori ar face. Şi despre mine s-au scris multe lucruri neadevărate", a adăugat Bourceanu referitor la Claudiu Keşeru, despre care presa franceză a scris că a ajuns la un acord cu Bastia.

Mijlocaşul stelist a precizat că el şi colegii săi se gândesc la decizia pe care UEFA o va da în cazul Valiza, însă a menţionat că nu ar fi un dezastru dacă gruparea "roş-albastră" ar fi exclusă. "Ne gândim la decizia de la UEFA, dar ne concentrăm pe antrenamente. Dezastrele sunt când mor oameni. Sigur, o excludere a noastră ar fi ceva rău, dar atât! N-ar mai intra o sumă de bani considerabilă în vistieria Stelei, de aici nici fotbalul românesc nu va mai fi alimentat. Nu vreau să fac supoziţii, aşteptăm decizia. În vestiar nu se vorbeşte despre acest lucru", a explicat Bourceanu.

Alexandru Bourceanu nu ştie dacă va continua la Steaua. "Nu ştiu ce-mi rezervă viitorul. Ce-mi doresc eu rămâne pentru mine şi familia mea. De fapt, cred că nici eu nu ştiu acum. Plecarea sau rămânerea mea la Steaua nu depinde de mine. Am un contract şi clubul e cel care decide. Dacă va fi o ofertă bună, conducătorii vor hotărî ce e de făcut. Personal, mi-am dorit să devin campion şi am reuşit. Cupele europene, banii, toate acestea sunt tentante pentru oricine", a subliniat Bourceanu, care a precizat că el şi colegii săi sunt bine din punct de vedere moral, însă au probleme din cauza antrenamentelor fizice.

El a menţionat că au fost achitate două salarii restante. "Fotbalul a fost şi este o plăcere, în orice condiţii. Din punct de vedere financiar, îţi pui anumite întrebări, dar fotbalul tot îţi place. N-ai cum să-l urăşti, chiar dacă îl joci pe stomacul gol. Oricum, am primit două salarii, suntem aproape la zi, aşa că nu avem probleme", a mai spus Bourceanu.

Alexandru Bourceanu a precizat că nu îl va vizita pe finanţatorul Gigi Becali la închisoare, deoarece nu este atât de apropiat de el. "Patronul echipei este omul care ne plăteşte şi a fost lângă noi. Ne pare rău pentru dumnealui şi pentru situaţia în care se află. Am aceleaşi sentimente pentru patron cum am şi pentru alt prieten care e după gratii. Sunt bucuros că e sănătos şi sper să iasă cât mai repede de acolo. Cred că la domnia sa ar trebui să meargă familia şi oamenii apropiaţi. Eu sunt doar un jucător, nu suntem atât de apropiaţi încât să-l vizitez", a declarat Bourceanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici