Brazilia: Suporterii violenţi ar putea fi judecaţi la stadion

Brazilia, care va găzdui Cupa Mondială din 2014, pregăteşte măsuri împotriva violenţelor din tribune în campionatul naţional, care ar putea consta în judecarea de către o instanţă în interiorul stadionului, dar şi în retragerea de puncte pentru club, a anunţat guvernul brazilian.

54 afișări
Imaginea articolului Brazilia: Suporterii violenţi ar putea fi judecaţi la stadion

Brazilia: Suporterii violenţi ar putea fi judecaţi la stadion (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Preşedinta Dilma Rousseff a fost cea care a cerut să se ia măsuri, după incidente violente ce au avut loc la un meci de campionat între echipele Atletico Paranaense şi Vasco da Gama. Violenţele s-au soldat cu patru răniţi grav.

La o reuniune organizată de Ministerul Justiţiei şi cel al Sporturilor, alături de Confederaţia Braziliană de Fotbal (CBF) şi de Comitetul local de organizare a CM-2014, s-a propus adoptarea pentru competiţiile naţionale a măsurilor de securitate puse în aplicare deja la Cupa Confederaţiilor, în luna iunie.

Printre măsuri se numără întocmirea unui registru cu suporterii violenţi, înfiinţarea unor tribunale speciale şi secţii de poliţie în interiorul stadioanelor şi retragerea de puncte cluburilor ale căror suporteri au comis violenţe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici