Bubka vizitează Comitetele Olimpice Naţionale europene şi le mulţumeşte pentru solidaritate

Preşedintele Comitetului Naţional Olimpic (CNO) al Ucrainei, Serghei Bubka, a vizitat alte CNO-uri din Europa şi şi-a exprimat recunoştinţa pentru solidaritatea acestora.

133 afișări
Imaginea articolului Bubka vizitează Comitetele Olimpice Naţionale europene şi le mulţumeşte pentru solidaritate

Medaliatul cu aur la Jocurile Olimpice de la Seul 1988 a fost întâmpinat de Comitetul Olimpic Maghiar (MOB) din Budapesta, unde a vorbit la telefon cu preşedintele MOB, Zsolt Gyulay, pentru a-i mulţumi pentru donaţiile organizaţiei către Ucraina.

Primele contribuţii au sosit în Transcarpatia săptămâna trecută şi au inclus îmbrăcăminte şi încălţăminte sportivă.

Alte donaţii au fost trimise la Uzhhorod şi se presupune că şi altele sunt pe drum, ceea ce l-a determinat pe preşedintele Comitetului Olimpic Internaţional (CIO), Thomas Bach, să îl laude pe Gyulay, dublu campion olimpic la canoe.

Bubka, membru al CIO, a fost apoi întâmpinat de preşedintele Comitetului Naţional Olimpic Italian (CONI), Giovanni Malagò, şi de subsecretarul de stat cu responsabilităţi în domeniul sportului, Valentina Vezzali.

Lui Bubka i s-a alăturat ministrul ucrainean al tineretului şi sportului, Vadym Guttsait.

Malagò şi Bubka au vizitat miercuri Centrul de pregătire olimpică Giulio Onesti din Roma împreună cu secretarul general al CONI, Carlo Mornati.

Aceştia s-au întâlnit şi cu un grup de sportivi ucraineni din taekwondo, canotaj şi scrimă care se antrenează în Italia în cadrul iniţiativelor de solidaritate ale federaţiilor naţionale italiene.

În total, 20 de federaţii naţionale italiene au oferit ospitalitate sportivilor ucraineni pentru a-i ajuta să se pregătească pentru viitoarele evenimente internaţionale.

Comitetul olimpic şi sportiv slovac şi-a manifestat, de asemenea, solidaritatea faţă de Ucraina, peste 400 de sportivi fiind primiţi în Slovacia după invazia rusă.

„Cluburile sportive din Slovacia şi-au deschis facilităţile pentru copiii şi părinţii lor, inclusiv pentru antrenori, care au fost nevoiţi să părăsească Ucraina", a declarat Jozef Liba, secretarul general al Comitetului Olimpic şi Sportiv Slovac.

„Şi în acest fel îi ajută să se adapteze şi să uite de evenimentele triste care au loc în ţara lor şi care le afectează negativ starea psihologică.

Reprezentanţii cluburilor sportive îi ajută pe refugiaţii din Ucraina şi din punct de vedere material, oferindu-le cazare şi hrană.”

România se află la rândul ei pe lista ţărilor care oferă sprijin sportivilor ucraineni, prin Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, Ministerul Sportului şi diferite federaţii şi cluburi sportive din ţară.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici