Bunurile lui Neymar (FC Barcelona), puse sub sechestru de către un tribunal federal din Brazilia

Un tribunal federal din Sao Paulo (Brazilia) a pus sub sechestru asigurator, marţi, bunuri în valoare de 50 de milioane de dolari care aparţin fotbalistului Neymar, legitimat la FC Barcelona, anunţă BBC.

598 afișări
Imaginea articolului Bunurile lui Neymar (FC Barcelona), puse sub sechestru de către un tribunal federal din Brazilia

Bunurile lui Neymar (FC Barcelona), puse sub sechestru de către un tribunal federal din Brazilia (Imagine: AFP / Mediafax Foto)

Printre bunurile sechestrate de autorităţi se numără un yacht, un avion, mai multe proprietăţi şi trei companii care aparţin familiei fotbalistului. Neymar este acuzat de săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, în perioada 2011-2013, când era legitimat la FC Santos (Brazilia), şi se află sub investigaţie. Fotbalistul în vârstă de 24 de ani a negat toate acuzaţiile.

Procurorii susţin că Neymar a înfiinţat companii ca un paravan pentru a plăti taxe mai mici la stat. Anchetatorii îi solicită lui Neymar să plătească despăgubiri în valoare de 16 milioane de dolari, drept taxe nedeclarate. Bunurile lui Neymar au fost puse sub sechestru pentru a asigura plata acestor despăgubiri, plus eventuale amenzi.

Iagaro Jung Martins, un auditor al agenţiei fiscale federale din Brazilia, a declarat, pentru The Associated Press, că Neymar ar putea să facă apel împotriva deciziei şi este puţin probabil să rişte închisoare. "Dacă plăteşte suma datorată, dosarul va fi închis. Legislaţia noastră nu este foarte dură", a precizat auditorul brazilian, potrivit BBC.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici