Burleanu: Nu s-a stabilit un Comitet de organizare în România pentru Euro-2020

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat, luni, că "nu s-a stabilit un Comitet de organizare în România" pentru Euro-2020, deşi Comitetul interministerial de coordonare pentru organizarea şi susţinerea candidaturii României a fost înfiinţat de Guvern la 11 decembrie 2013.

63 afișări
Imaginea articolului Burleanu: Nu s-a stabilit un Comitet de organizare în România pentru Euro-2020

Răzvan Burleanu (Imagine: marius Dumbrăveanu / Mediafax Foto)

Întrebat într-o conferinţă de presă dacă Mircea Sandu are un rol important în Comitetul de organizare pentru Euro 2020, Burleanu a răspuns: "Eu din ce ştiu, Mircea Sandu este membru în Comitetul Executiv al UEFA şi în alte trei comisii ale UEFA. Nu s-a stabilit un asemenea Comitet de organizare în România. Dacă s-a stabilit şi eu nu ştiu... îmi pare rău. Eu sunt noul preşedinte al FRF. Eu stabilesc comisiile de organizare, eu stabilesc ce persoane vor reprezenta România pe plan extern".

Comitetul interministerial de coordonare pentru organizarea şi susţinerea candidaturii României, condus de viceprim-ministrul pentru securitate naţională şi Ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a fost înfiinţat de Guvernul României prin Hotărârea de Guvern nr.1093 din 11 decembrie 2013. Dosarul candidaturii Bucureştiului a fost transmis, joi, la UEFA.

Fostul preşedinte al FRF, Mircea Sandu, anunţa la 6 martie, într-o conferinţă de presă comună cu actualul şef al FRF, Răzvan Burleanu, că se va implica în proiectul privind candidatura României pentru găzduirea unor partide din cadrul Euro-2020. "Începând de astăzi contractul meu de preşedinte cu federaţia se încheie, urmând ca de mâine, domnul Burleanu să înceapă şi cu contractul activitatea în cadrul FRF. Îi doresc succes lui şi echipei cu care va veni. Eu mă voi canaliza foarte mult pe candidatura de organizare a Campionatului European din 2020, iar la solicitarea preşedinteului şi pe relaţia cu Parlamentul şi Guvernul pentru că sunt prevederi legislative şi e nevoie să batem pe la uşi", afirmat Sandu la 6 martie.

Răzvan Burleanu a subliniat în cadrul conferinţei de presă de luni că proiectul de candidatură pentru Euro-2020 nu este "nici al FRF şi nici al politicienilor care îl susţin". "Acest proiect de candidatură nu este nici al FRF şi nici al politicienilor care îl susţin. Este un proiect naţional pe care trebuie să ni-l asumăm toţi. Eu voi face tot ce îmi stă în putere să reuşim să găzduim aceste meciuri din cadrul Euro-2020. În luna septembrie aşteptăm decizia finală. Din punctul meu de vedere sunt şanse foarte mari (n.r. - ca Bucureştiul să găzduiască meciuri din cadrul Euro-2020). Este o misiune a întregii ţări pe care trebuie să ne-o asumăm", a menţionat Burleanu.

În ceea ce priveşte propunerea lui Mircea Sandu ca membru permanent în cadrul Comitetului Executiv de către Gino Iorgulescu, Burleanu a afirmat că motivul acesteia este relaţia veche de prietenie dintre cei doi foşti coechipieri de la Sportul Studenţesc. "Nu ştiu dacă l-a propus neapărat pe viaţă (n.r. - pe Mircea Sandu în Comitetul Executiv). Subliniez că am o relaţie foarte bună cu Gino Iorgulescu. În acelaşi timp, înţeleg foarte bine argumentele de ordin uman care l-au determinat la momentul respectiv pe domnul Iorgulescu ca în prima şedinţă, insist, în prima şedinţă de Comitet Executiv să propună prezenţa lui Mircea Sandu în cadrul Comitetului Executiv ca o poziţie perpamentă. Spun că înţeleg pentru că ştiu că pe domnii Iorgulescu şi Sandu îi leagă o relaţie veche, au fost colegi, deci sunt lucruri umane pe care nu ai cum să le treci cu vederea. În schimb apreciez foarte mult poziţia domnului Iorgulescu la ultima şedinţă a Comitetului Executiv când vă asigur că nici măcar nu s-a propunţat numele domnului Mircea Sandu", a precizat Burleanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici