Burleanu: Piţurcă mi-a spus nu pleacă de la naţională, dar nu a precizat până când

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat, luni, că selecţionerul Victor Piţurcă i-a transmis că nu va părăsi echipa naţională fără a-i preciza până când, în ciuda informaţiilor din presa arabă, potrivit cărora tehnicianul ar fi semnat un contract pentru a antrena formaţia Al-Ittihad.

161 afișări
Imaginea articolului Burleanu: Piţurcă mi-a spus nu pleacă de la naţională, dar nu a precizat până când

Victor Piţurcă (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

"Cunoaşteţi care este poziţia mea, care este poziţia domnului Victor Piţurcă. Am avut o discuţie cu el, mi-a transmis şi v-a transmis în toată această perioadă că nu pleacă, astfel încât toate aceste informaţii le-aş cataloga drept zvonuri ce nu se vor concretiza. Vorbim de perioada aceasta. Mi-a spus că nu pleacă, dar nu a precizat până când", a declarat Burleanu, într-o conferinţă de presă.

El a adăugat că echipa naţională are nevoie de linişte înaintea meciurilor cu Ungaria, din 11 octombrie, pe Arena Naţională, şi cu Finlanda, din 14 octombrie, de la Helsinki, din preliminariile Euro-2016.

"În momentul de faţă nu ar trebui să cădem pradă acestor zvonuri. De ce? Fiindcă în momentul de faţă trebuie să păstrăm cu toţii această unitate şi această atmosferă în jurul echipei naţionale, atmosferă pentru care ne-am bătut să fie astfel înaintea meciului cu Grecia şi aţi văzut cât de bine ne-a fost, o victorie foarte importantă, care ne deschide în momentul de faţă, o fereastră imensă în ceea ce priveşte această campanie de calificare pentru Euro-2016. Ne dorim să păstrăm unitatea în jurul echipei naţionale, o atmosferă foarte liniştită pentru a putea pregăti meciul la cel mai înalt nivel", a spus şeful FRF.

Întrebat de ce a spus selecţionerul că nu este dorit sută la sută de FRF, Burleanu a răspuns: "Eu nu am capacitatea de a intra în mintea domnului Victor Piţurcă şi să îmi imaginez de ce a spus că nu este dorit."

Totuşi, în cazul în care Piţurcă va da curs ofertei venite din Arabia Saudită, FRF are soluţii de rezervă pentru înlocuirea tehnicianului. "FRF, în cazul în care rămâne descoperită, în cazul în care Victor Piţurcă pleacă, are o variantă de rezervă, atât pe termen scurt, cât şi pe termen lung", a menţionat Burleanu.

Totodată, preşedintele FRF a afirmat că nu fost modificat contractul selecţioenrului, pentru a îndrepta eroarea ce priveşte durata actului, 30 noiembrie 2015, în loc de 30 noiembrie 2016.

"Nu s-a făcut încă un act adiţional la acest contract, pentru că o modificare a unui contract se poate face doar prin Comitetul Executiv. A fost doar o discuţie referitoare la acest subiect. Victor Piţurcă a spus că nu ţine la acea clauză care implică o cheltuială financiară pentru federaţie, dacă va rămâne alături de echipa naţională până după Euro-2016", a mai spus Burleanu.

Presa din Arabia Saudită a scris că Victor Piţurcă a semnat un contract cu Al-Ittihad, urmând să preia conducerea tehnică a echipei după meciurile României cu Ungaria şi Finlanda.

Interesul grupării saudite pentru Victor Piţurcă datează de la începutul lunii. Cele două părţi au negociat încheierea unui contract, dar nu au ajuns la un acord.

Selecţionerul are contract cu Federaţia Română de Fotbal până la 30 noiembrie 2016 şi, conform înţelegerii cu FRF, valoarea despăgubirii pe care ar fi trebuit să o achite forului în cazul rezilierii unilaterale a contractului său de muncă se ridica în acest moment la 1,4 milioane de euro.

Piţurcă a negociat şi cu preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, care nu a acceptat ruperea contractului fără despăgubiri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici