Burleanu: Sandu nu va mai putea intra în clădirea FRF în care avea biroul

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat, sâmbătă, după Adunarea Generală a forului, în urma căreia i s-a invalidat contractul de rentă viageră preşedintelui de onoare Mircea Sandu, că acesta nu va mai avea acces în biroul său din clădirea ce aparţine federaţiei.

593 afișări
Imaginea articolului Burleanu: Sandu nu va mai putea intra în clădirea FRF în care avea biroul

Razvan Burleanu (Imagine: Razvan Lupica/Mediafax Foto)

"Astăzi mă bucur de o susţinere mult mai largă decât am avut-o în data de 5 martie. Va trebui să ne consultăm cu juriştii FRF în cazul invalidării contractului de rentă viageră a lui Mircea Sandu, dar în mod cert vom duce la îndeplinire ceea ce Adunarea Genarală a decis. Atât timp cât avem o decizie a AG, iar acel contract specifica foarte clar inclusiv dreptul de a ocupa un etaj sau două, aşteptaţi-vă la o asemenea reacţie (n.r. - să-i fie interzis accesul)", a spus Burleanu, la Sport.ro.

Întrebat dacă Sandu va uza de o clauză de 500.000 de euro despăgubiri ca să păstreze contractul de rentă viageră, Burleanu a răspuns: "Este o întrebare pe care trebuie să i-o adresaţi lui Mircea Sandu, dar eu cred că domnul Mircea Sandu, odată ce a fost acceptat ca preşedinte de onoare, îşi doreşte să onoreze fotbalul românesc şi nu cred că va acţiona o asemenea clauză. Nu sunt într-o luptă sau într-un război cu Mircea Sandu, dar ca manager al FRF am considerat, în urma reacţiilor primite din ţară, să prezentăm acest contract fiindcă Adunarea Generală din 5 martie nu a fost informată despre aceste contract. La fel, foarte mulţi membri din Comitetul Executiv. Membrii afiliaţi au decis numai acordarea titlului de preşedinte de onoare şi nicidecum alte facilităţi financiare."

Renta viageră de 50.000 de euro pe an şi celelalte beneficii stabilite, la 5 martie, de Comitetul Executiv al FRF pentru preşedintele de onoare Mircea Sandu au fost invalidate de Adunarea Generală extraordinară a federaţiei, care avut loc, sâmbătă, la Casa Fotbalului.

Preşedintele FC Dinamo, Constantin Anghelache, a prezentat la finalul Adunării Generale procesul verbal, în care se menţionează că AG a aprobat cu unanimitate de voturi schimbarea administratorului la CNAF Mogoşoaia (n.r. - Mircea Sandu) şi a respins cererea lui Cristian Balaj de renegociere a rentei viagere a lui Mircea Sandu cu majoritate de voturi, 5 abţineri şi un vot împotrivă. De asemenea, Adunarea Generală extraordinară a invalidat contractul de rentă viageră dintre FRF şi Mircea Sandu şi a aprobat iniţierea unei acţiuni în instanţă cu privire la anularea contractului de rentă viageră.

Pachetul de beneficii al preşedintelui de onoare Mircea Sandu a fost adoptat în Comitetul Executiv, înaintea Adunării Generale din 5 martie, care l-a adus în fruntea FRF pe Răzvan Burleanu. Acest pachet nu a fost prezentat în cadrul AG, ci doar s-a supus la vot propunerea ca Mircea Sandu să devină preşedinte de onoare al FRF.

Conform pachetului stabilit atunci, Mircea Sandu avea o rentă viageră în valoare de 75.000 de euro anual, drept de administrare a etajului 2 al unei clădiri a FRF, orice intervenţie chirurgicală sau recuperare medicală plătită de FRF, o limuzină de la FRF şi benzina decontată indiferent de numărul de kilometri parcurşi, telefon, personal anjagat cu salarii în limita a 5.000 de lei lunar, deplasări la meciurile echipei naţionale cu decontarea cazării la hotel de cinci stele şi diurnă de 500 de euro pe zi.

Ulterior, Sandu a renunţat la 25.000 de euro din cei 75.000, la limuzină şi la secretară.

Noul conducător al FRF, Răzvan Burleanu, a considerat drept "nesimţit" pachetul de beneficii al preşedintelui de onoare şi a promis că îl va supune dezbaterii AG.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici