Bute: Am pus în contractul cu Showtime o clauză care să-mi permită să boxez şi în România

Pugilistul român Lucian Bute a declarat marţi într-o conferinţă de presă că în contractul pe care l-a semnat cu canalul de televiziune Showtime a ţinut să pună o clauză care să-i permită să dispute un meci în România, în cazul în care acest lucru se va realiza.

62 afișări
Imaginea articolului Bute: Am pus în contractul cu Showtime o clauză care să-mi permită să boxez şi în România

Bute: Am pus în contractul cu Showtime o clauză care să-mi permită să boxez şi în România (Imagine: George Filip/Mediafax Foto)

"Am vorbit şi cu conducătorii de la Interbox şi am ţinut să pun în contractul cu Showtime o clauză care să-mi permită să boxez în România, în eventualitatea în care acest lucru va fi posibil. Mi-am asumat acest risc, pentru că îmi doresc foarte mult să boxez în România. Cei de la Showtime şi de la Interbox au acceptat această dorinţă a mea, iar acum rămâne ca domnul Obreja să se ocupe de acest eveniment. Eu sper în continuare să pot boxa în România cu centura pe masă. De această dată nu vom mai merge pe promisiuni, nu vom mai aştepta. Dacă nu se va realiza nimic, voi boxa la Montreal sau la Quebec. Ştiu că Sala Polivalentă este destul de mică, iar dacă meciul s-ar disputa pe un stadion ar fi foarte bine. Foarte mulţi români îşi doresc să mă vadă", a spus Bute.

Campionul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, a afirmat că înţelegerea cu Showtime este avantajoasă atât din punct de vedere sportiv, cât şi financiar:

"Vineri, la Las Vegas, am fost invitat de postul de televiziune Showtime şi am semnat un contract pentru următoarele trei meciuri ale mele, cu opţiune pentru al patrulea. Cei de la Showtime îi au sub contract pe cei mai în formă pugilişti de la categoria mea şi toată lumea cunoaşte turneul Super Six. Când eram sub contract cu HBO, nu prea puteam să boxez cu aceşti sportivi, pentru că aveau contract cu Showtime. Acesta era şi unul dintre obiectivele mele, să ajung să boxez cu învingătorul de la Super Six, iar acest lucru sper să se întâmple spre sfârşitul anului viitor. Vreau să demonstrez tuturor că sunt cel mai bun la categoria supermijlocie. În Super Six sunt implicate două centuri şi cu siguranţă că învingătorul va ajunge să deţină una sau două centuri. Un meci cu mine ar însemna unificarea a două sau trei centuri, lucru pe care mi l-am dorit de când am devenit campion mondial. Din punct de vedere financiar sunt foarte mulţumit, iar bursele sunt mai mari faţă de ce au fost până acum".

Bute a precizat că data în care îşi va pune din nou centura în joc a fost stabilită, la 12 martie, însă nu se cunoaşte deocamdată adversarul.

"Data pentru meciul următor a fost deja stabilită, va fi 12 martie, la Montreal, dar încă nu se cunoaşte adversarul. Avem mai multe variante şi vom vedea cu care va fi de acord Showtime. Mie nu-mi rămâne decât să mă pregătesc cu multă seriozitate. Voi pleca săptămâna viitoare la Montreal, o să-mi reiau pregătirea pentru a fi în cea mai bună formă şi va trebui să-mi păstrez centura pe 12 martie. Nu voi mai fi acasă de sărbători, iar prin luna ianuarie voi pleca în Florida sau în Puerto Rico pentru cantonament", a adăugat pugilistul.

Lucian Bute a mai declarat că anul viitor lista pugiliştilor puternici pe care îi poate întâlni este mult mai mare:

"Sunt mai mulţi adversari pe care îi pot avea anul viitor, sunt cei doi din Germania, Robert Stieglitz, Arthur Abraham, americanul Kelly Pavlik, jamaicanul Glen Johnson, care a învins vineri prin KO. De asemenea, este camerunezul Sakio Bika, pe care l-am învins acum vreo trei ani de zile, însă de atunci el a câştigat fiecare meci. Sunt mai mulţi pe listă, pentru că cei de la Showtime au foarte mulţi pugilişti de valoare sub contract".

Campionul mondial a precizat că nu se gândeşte la retragere şi consideră că mai poate boxa şi după ce va reuşi să unifice centurile.

"Cred că dacă voi reuşi să unific centurile, apoi aş mai putea să boxez încă trei sau patru ani. Nu am de gând să mă retrag, iar dacă voi fi sănătos şi îmi va merge bine, mi-aş dori să mă retrag neînvins, pentru că aşa este frumos. În box se poate întâmpla orice, la nivelul acesta toţi vor să mă bată", a afirmat Bute.

Preşedintele Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, a declarat că a început discuţiile pentru disputarea unui meci în România, însă a precizat că se va baza numai pe garanţii.

"Există discuţii pentru disputarea unui meci în România. Este important că s-a înţeles impactul pe care un meci al lui Bute în România l-ar avea atât la nivel mondial, cât şi la nivelul nostru. El este o mândrie, unul dintre puţinii campioni pe care îi mai are sportul şi trebuie să-l aducem şi acasă. Este păcat să vezi 20.000 de canadieni care îi scandează numele cât durează un meci, iar noi să nu facem acest lucru la noi acasă. Avem demersurile începute, avem şi timpul necesar, dar nu vom merge decât pe garanţii. Am mai făcut o dată înţelegeri pe strângere de mână şi nu a ieşit cum trebuie. Interbox a înţeles sincopa de prima dată, dar nu cred că a doua oară ar mai fi cazul să facem la fel", a menţionat Obreja.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici