Bute: În afara ringului sunt un tip de treabă, dar pe 25 mai voi fi rău

Pugilistul Lucian Bute a declarat, marţi seară, în conferinţa de presă a meciului cu Jean Pascal de la Bell Centre din Montreal, că în afara ringului este un tip de treabă, însă la meciul din 25 mai va fi un tip rău.

182 afișări
Imaginea articolului Bute: În afara ringului sunt un tip de treabă, dar pe 25 mai voi fi rău

Lucian Bute (Imagine: Theodor Pana/Mediafax Foto)

Ambii sportivi au venit la Bell Centre din Montreal purtând sacouri sport de culoare neagră. În timp ce Bute era zâmbitor, părând că se află totuşi într-o oarecare defensivă, muzica rap a întâmpinat sosirea lui Jean Pascal, care purta ochelari şi era însoţit de un bodyguard masiv, informează montrealgazette.com.

"Sunt un tip de treabă cu oamenii în afara ringului. Este normal pentru mine. În ring, pe 25 mai, voi fi însă un tip rău. Vă promit. În joc sunt cariera şi viitorul meu. Încă suntem în prim-plan şi lumea vrea să vadă această luptă, aşa că acum e cel mai potrivit moment ca ea să aibă loc. Amândoi suntem cunoscuţi în jurul lumii şi va fi o luptă spectaculoasă", a spus Bute la conferinţa de presă la care au participat 500 de spectatori, intrarea fiind liberă.

Bute a preferat să fie rezervat în declaraţii, adoptând atitudinea campionului UFC Georges St-Pierre, care nu a ripostat la insultele şi ameninţările lui Nick Diaz, însă în ring şi-a "demolat" adversarul. "Georges a fost calm, tăcut şi aţi văzut ce lecţie i-a dat lui Diaz. Acesta este modelul de urmat pentru mine", a adăugat Bute.

Antrenorul lui Bute, Stephan Larouche, susţine că Pascal este favoritul în această întâlnire. La rândul său, Pascal a returnat favorul, insistând că Bute porneşte cu prima şansă, datorită celor nouă lupte în care şi-a apărat centura IBF la supermijlocie. Larouche, fost antrenor la lotul canadian amator, cunoaşte foarte bine punctele puternice şi slabe ale lui Pascal din acea perioadă.

"Nu există probleme între noi. Nu am nimic cu Bute, e un tip de treabă, dar la finalul zilei trebuie să îmi fac datoria, iar datoria mea e să-l bat pe 25 mai", a declarat, la rândul său, Pascal, care a pus condiţia de a urca ultimul în ring.

Larouche a mai anunţat că înaintea luptei va avea loc un test antidoping, deoarece diferenţa între greutatea din acest moment a lui Pascal şi cea pe care va trebui să o aibă la ora meciului cere acest lucru. Coincidenţă sau nu, Pascal va lucra pentru prima oară în carieră cu preparatorul fizic Angel Heredia, al cărui nume a fost legat de utilizarea de steroizi. Pascal se va antrena în Las Vegas.

De asemenea, Pascal l-a angajat şi pe legendarul Roy Jones, care a reuşit să câştige titlurile mondiale la patru categorii diferite. Jones a fost angajat pentru experienţa pe care o are împotriva boxerilor stângaci, aşa cum este Bute.

Diferenţele de stil sunt mari între cei doi sportivi. În timp ce Pascal este genul atletic şi puternic, Bute este mai cerebral, îşi urmăreşte adversarul pentru ca apoi să încerce să-l doboare cu un upercut.

Pentru partida din 25 mai, organizatorii au pus în vânzare 22.000 de bilete, dintre care 3.000 au fost deja cumpărate în prima zi. Dacă toate biletele vor fi vândute, reţeta financiară a galei s-ar ridica doar din tichete la trei-patru milioane de dolari.

Pe de altă parte, contractul dintre cele doi pugilişti prevede şi o eventuală rejucare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici