Bute l-a învins pe Andrade şi şi-a păstrat titlul la categoria supermijlocie

Pugilistul român Lucian Bute şi-a păstrat titlul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, după ce l-a învins pe mexicanul Librado Andrade, într-un meci disputat, sâmbătă dimineaţă, la Montreal.

65 afișări
Imaginea articolului Bute l-a învins pe Andrade şi şi-a păstrat titlul la categoria supermijlocie

Bute l-a învins pe Andrade şi şi-a păstrat titlul la categoria supermijlocie (Imagine: Mediafax Foto)

Bute s-a impus la puncte, după un meci de 12 reprize, după ce în runda a zecea l-a trimis la podea pe Andrade, care a fost numărat de arbitru. În ultimele secunde ale meciului, Bute a căzut la podea şi a fost numărat de arbitru, însă a fost "salvat" de gongul final.

Decizia celor trei arbitri-judecători a fost în unanimitate în favoarea lui Bute: 117-109, 115-111, 115-110. În urma acestui meci, Lucian Bute, care evoluează pentru clubul canadian Interbox, a rămas neînvins în 23 de meciuri, în timp ce Andrade a înregistrat a doua înfrângere în 29 de partide.

La gala de la Montreal au fost prezenţi peste 16.000 de spectatori.

În meciul cu Andrade (27 victorii, o remiză, nicio înfrângere), Bute (22-0-0, 18 KO) şi-a pus pentru a doua oară în joc centura mondială cucerită în 20 octombrie 2007, la Montreal, după ce l-a învins prin KO în repriza a 11-a, pe columbianul Alejandro Berrio.

Bute şi-a apărat pentru prima oară cu succes centura mondială în 1 martie 2008, după ce l-a învins, prin KO tehnic în repriza a zecea, pe americanul William Joppy.

"A fost foarte greu, un adversar foarte puternic. Mă bucur că am rămas campion mondial. A fost cel mai greu meci din cariera mea. Mulţumesc publicului că a fost alături de mine. Mulţumesc lui Dumnezeu că am rămas campion mondial", a declarat Bute la Radio România Actualităţi.

Lucian Bute, în vârstă de 29 de ani, este al treilea pugilist român campion mondial la box profesionist, după Mihai Leu şi Leonard Doroftei. Leu a devenit campion mondial, versiunea WBO, după ce l-a învins, în 22 februarie în 1997, pe panamezul Santiago Samaniego, în timp ce Doroftei a cucerit, în 5 ianuarie 2002, titlul de campion mondial a versiunii WBA, învingându-l la puncte pe argentinianul Raul Horacio Balbi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici