Buzărnescu, învinsă în semifinalele de la Birmingham

Parcursul Mihaelei Buzărnescu în turneul de la Birmingham s-a încheiat, sâmbătă, în semifinale. Petra Kvitova e evoluat fără greşeală şi s-a impus cu 6-3, 6-2, într-o oră şi 14 minute. Sportiva din Cehia va juca, duminică, pentru al cincilea trofeu în sezon, având procentaj de reuşită sută la sută în finalele din acest an.

1108 afișări
Imaginea articolului  Buzărnescu, învinsă în semifinalele de la Birmingham

Turneul de la Birmingham. Mihaela Buzărnescu - Petra Kvitova se luptă ACUM în semifinale. Duelul stângacelor

LIVE TEXT - CITEŞTE CUM A EVOLUAT PARTIDA

România a dat un nou examen în tenisul feminin împotriva Cehiei, după duelul din februarie 2016, din Fed Cup. Rachetele numărul doi în acest moment - Mihaela Buzărnescu şi Petra Kvitova - s-au înfruntat pe iarba de la Birmingham, într-un meci încărcat de semnificaţii.

Kvitova este deţinătoarea trofeului şi arată mai-mult-ca-perfectă pe iarbă, cu şase seturi adjudecate fără emoţii în această primă săptămână în care a jucat pe covorul verde, care i-a adus în trecut două titluri la Wimbledon (6-3, 6-4, 6-2, 6-2, 6-1, 6-4). Sportiva din Cehia a cedat doar câte un singur break în duelurile cu Johanna Konta şi Daria Gavrilova, iar în faţa Juliei Goerges a apărat 3 din 3 mingi de break, serva fiind, de altfel, principala armă a sportivei care domină autoritar circuitul WTA din punct de vedere al numărului de trofee pe 2018 - 4 titluri deja, la simplu (St. Petersburg, Doha, Praga, Madrid). Cehoaica a câştigat singurul meci direct în faţa Mihaelei chiar în finala turneului de casă, de la Praga - 4-6, 6-2, 6-3.

De partea cealaltă, Mihaela Buzărnescu şi-a mai trecut în CV nişte premiere - cea dintâi semifinală de turneu Premier a carierei, cea dintâi semifinală jucată pe iarbă. Deja obişnuită cu acest ritm de autodepăşire, românca va încerca să lege pentru prima dată într-un turneu victorii la sportive din Top 10.

Mihalea Buzărnescu - Petra Kvitova este un duel atipic, între două stângace. Un duel între două jucătoare care au parte de simpatie şi empatie enormă, datorită unor poveşti superbe despre voinţă, curaj şi perseverenţă - pentru că petra Kvitova a revenit în circuit şi în top după ce a fost atacată cu un cuţit în propria casă, având nevoie de operaţie la mâna stângă, de bază, iar Mihaela Buzărnescu este dovada vie că se poate şi la 30 de ani, se poate şi cînd nimeni nu mai crede, când toată lumea te trimite la reorientare profesională pentru că nu ai mai avea ce să aştepţi de la cariera sportivă. Un fel de CRED versus CRED.

Iar faza zilei este relatată de reprezentanţii muzeului turneului de la Wimbledon. Aflată în vizită, Mihaela ar fi exclamat - Voi câştiga la Wimbledon. De ce nu ar crede?

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici