Cameron despre Ferguson: Sper ca retragerea sa să facă viaţa mai uşoară echipei mele Aston Villa

Premierul britanic David Cameron a declarat, miercuri, după ce Alex Ferguson şi-a anunţat retragerea de la conducerea echipei Manchester United, că speră ca renunţarea acestuia să facă viaţa mai uşoară favoritei sale, Aston Villa.

158 afișări
Imaginea articolului Cameron despre Ferguson: Sper ca retragerea sa să facă viaţa mai uşoară echipei mele Aston Villa

David Cameron (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ceea ce Sir Alex Ferguson a realizat la Manchester United a fost excepţional. Sper ca retragerea sa să facă viaţa mai uşoară echipei mele Aston Villa", a scris Cameron pe contul său de Twitter.

Mijlocaşul David Beckham, în prezent la PSG, a afirmat că Alex Ferguson i-a fost ca un tată în cei 11 ani petrecuţi sub comanda scoţianului. "Nu este doar cel mai bun antrenor pe care l-am avut, dar a fost şi tatăl meu la club timp de 11 sezoane. Fără el nu aş fi avut o asemenea carieră. El a înţeles cât de important este pentru mine să joc pentru echipa naţională. Sunt onorat că am fost pregătit de cel mai bun antrenor din istorie şi că am avut o asemenea carieră sub comanda sa. Mulţumesc, Boss şi bucură-te de ce va urma", a completat Beckham.

Atacantul Cristiano Ronaldo a fost destul de sec în exprimare când a aflat de retragerea lui Ferguson: "Mulţumesc foarte mult pentru tot, Boss".

Membru în conducerea clubului, Bobby Charlton, a precizat că a avut o misiune destul de uşoară atâta timp cât Ferguson a fost la conducerea echipei. "Este un antrenor fantastic. Tot ceea ce face este grozav. Este o persoană senzaţională. Sunt unul dintre conducători, dar nu prea am ce face, pentru că noi câştigăm tot timpul datorită lui Alex Ferguson. El este în stare să se trezească în mijlocul nopţii şi să meargă 500 de kilometri doar pentru a vedea un tânăr de perspectivă. A luat această decizie din mai multe motive, inclusiv familiale, dar şi operaţia la şold la care trebuie supus în vară", a subliniat Charlton.

Directorul general al Manchester United, David Gill, a dat asigurări că gruparea engleză va fi la fel de puternică. "Ştiam că retragerea sa va veni la un moment dat şi suntem pregătiţi să asigurăm un grup de jucători şi o conducere de calitate. Ceea ce a realizat pentru acest club nu va fi uitat", a adăugat Gill.

Fost mijlocaş al echipei, Paul Ince consideră că noul antrenor va avea un rol sacru. "Nu va mai fi altul ca el. Cerea şi aştepta multe de la jucătorii săi. În relaţia noastră am avut suişuri şi coborâşuri, aşa cum a fost şi în cazul altor jucători. Cine îi va urma va avea un rol sacru, pentru că va trebui să conducă ceea ce el a realizat", a precizat Ince.

Preşedintele FIFA, Sepp Blatter, consideră că Ferguson este unul dintre cei mai importanţi antrenori din istoria fotbalului. "Ceea ce a realizat în timpul carierei îl face, fără nicio îndoială, unul dintre cei mai mari antrenori de fotbal. A mai stat careva la fel de mult ca el în top?", a explicat Blatter.

Alex Ferguson, cel mai titrat antrenor din istoria fotbalului englez, şi-a anunţat, miercuri, retragerea la 71 de ani, după 27 de ani petrecuţi la conducerea tehnică a echipei Manchester United.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici