Campionul Africii de Sud la ciclism, fost coleg al lui Armstrong, depistat pozitiv cu EPO

Campionul Africii de Sud la ciclism, David George, fost coechipier al lui Lance Armstrong în 1999-2000, a fost depistat pozitiv cu EPO, a anunţat, marţi, Institutul sud-african pentru un sport fără dopaj.

133 afișări
Imaginea articolului Campionul Africii de Sud la ciclism, fost coleg al lui Armstrong, depistat pozitiv cu EPO

Campionul Africii de Sud la ciclism, fost coleg al lui Armstrong, depistat pozitiv cu EPO (Imagine: Sebastian Sascau/Arhiva Mediafax Foto)

"Testul sangvin a arătat o posibilă manipulare a profilului, iar un test de urină cerut apoi s-a dovedit pozitiv cu EPO, substanţă interzisă", a declarat şeful Institutului, Khalid Galant.

George, în vârstă de 36 de ani, care a evoluat pentru echipa US Postal a lui Lance Armstrong la debutul carierei, a fost suspendat din toate competiţiile, în aşteptarea rezultatelor unei anchete independente.

Uniunea Ciclistă Internaţională i-a retras lui Lance Armstrong cele şapte titluri din Turul Franţei, după raportul (USADA) în care rutierul texan era acuzat de dopaj sistematic. De asemenea, UCI a decis ca Lance Armstrong să dea înapoi toate primele de curse după anularea rezultatelor sale începând cu 1 august 1998. Pentru rezultatele sale din Turul Franţei, Lance Armstrong a primit 2,950 milioane de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici