Când joacă Simona Halep cu Badosa la Miami şi pe cine ar putea întâlni în turul doi

  • Simona Halep va reveni în competiţie săptămâna aceasta, după ce a câştigat apelul la suspendarea pentru dopaj.
  • Ea va juca marţi seara cu paula Badosa, în primul tur la Miami Open.
  • Campioana de la Indian Wells, Iga Swiatek, va încerca să realizeze Sunshine Double.
1510 afișări
Imaginea articolului Când joacă Simona Halep cu Badosa la Miami şi pe cine ar putea întâlni în turul doi

Când joacă Simona Halep cu Badosa la Miami şi pe cine ar putea întâlni în turul doi

Halep, care a acceptat un wild card la Miami Open după ce interdicţia de patru ani a fost redusă la nouă luni de către instanţa supremă pentru sportul mondial, o va înfrunta marţi, de la ora 20.00, pe Paula Badosa, iar învingătoarea o va întâlni în turul doi pe Aryna Sabalenka, numărul doi mondial.

Pentru Halep, confruntarea cu spaniola Badosa, numărul 80 mondial, va marca primul său meci de la US Open 2022, unde a fost învinsă în primul tur de ucraineanca Daria Snigur, venită din calificări.

Halep, fostă campioană la Wimbledon şi la Roland Garros, a fost suspendată în octombrie 2022 după ce a fost depistată pozitiv cu roxadustat - un medicament interzis care stimulează producţia de globule roşii - la Openul Statelor Unite din acel an.

Românca, fost număr unu mondial, are un bilanţ de 2-0 în întâlnirile directe cu Badosa, fără să fi pierdut niciodată mai mult de trei game-uri într-un set.

Principala favorită, Iga Swiatek a ratat apărarea titlului de la Miami Open anul trecut din cauza unei accidentări, dar revine în forţă după o victorie clară cu 6-4, 6-0 în faţa favoritei numărul nouă, Maria Sakkari, în finala de la Indian Wells.

Acum, Swiatek îşi propune să cucerească pentru a doua oară consecutiv titlurile de la Indian Wells şi Miami Open, o performanţă cunoscută sub numele de Sunshine Double, având în vedere locaţiile respective ale turneelor din California şi Florida.

În cazul în care Swiatek, care o va înfrunta în turul al doilea fie pe italianca Camila Giorgi, fie pe compatrioata poloneză Magdalena Frech, va cuceri titlul de la Miami, ea se va alătura lui Steffi Graff (1994, 1996) ca fiind singura jucătoare care a realizat de două ori Sunshine Double.

Coco Gauff, rezidentă din Florida, care a ajuns până în semifinale la Indian Wells, se va bucura de sprijin din partea fanilor locali, deoarece revine la Miami pentru prima dată de la triumful de anul trecut de la US Open.

La masculin, Carlos Alcaraz va urmări şi el câştigarea Sunshine Double-ului, după ce şi-a apărat cu succes titlul la Indian Wells, unde l-a învins pe campionul în exerciţiu de la Miami Open, Daniil Medvedev, într-o revanşă a finalei din California 2023.

Tabloul masculin de la Miami are o absenţă notabilă, cea a numărului unu mondial şi de şase ori campion în Florida, Novak Djokovic, care şi-a exprimat dorinţa de a limita numărul de evenimente pe care le joacă în această etapă.

Djokovic, în vârstă de 36 de ani, este încă fără trofeu în acest an, după ce a reprezentat Serbia la United Cup, înainte de a ajunge în semifinale la Australian Open şi de a suferi o eliminare urprinzătoare în turul al treilea la Indian Wells.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
halep,
miami,
swiatek

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici