Căpitanul stejarilor la Cupa Mondială din Noua Zeelandă este Marius Tincu

Căpitanul naţionalei de rugby a României la Cupa Mondială din Noua Zeelandă a fost desemnat de ctre staff-ul tehnic al stejarilor să fie Marius Tincu, talonerul formaţiei Perpignan (Franţa).

192 afișări
Imaginea articolului Căpitanul stejarilor la Cupa Mondială din  Noua Zeelandă este Marius Tincu

Căpitanul stejarilor la Cupa Mondială este Marius Tincu (Imagine: Razvan Lupica/Mediafax Foto)

"E o mare onoare pentru mine să conduc echipa Romaniei. Este o mare satisfacţie profesională ţinând cont că s-ar putea sa fie ultima mea Cupa Mondiala. Este o mare reuşită a rugbyului românesc faptul că participăm. Ca sa progresăm trebuie sa fim acolo şi să jucăm cu echipe tari. Obiectivul nostru ar fi victoria împotriva Georgiei. Cu celelalte echipe trebuie sa facem meciuri bune", a declarat pentru frr.ro Marius Tincu.

Vice-căpitan al României va fi Cristian Petre, cel mai selecţionat jucător român din toate timpurile (83 de selecţii).

"La jucătorii pe care i-am selectat pentru această Cupă Mondială m-a interesat şi starea de spirit şi comportamentul în cadrul echipei în afară de bagajul tehnico-tactic. Acest grup joacă împreună de trei ani, fapt care ne dă mari sperante. S-au creat automatisme şi relaţii de joc. În ultimele şase săptămâni, indiferent de tipul pregătirilor, cuvântul de bază a fost solidaritate, fapt care mă bucură enorm. Mai e puţin până la plecarea în Noua Zeelandă şi putem spune ca în acest moment suntem în faza de finisare. Suntem mândri că vom participa la Cupa Mondială", spune tehnicianul român, Romeo Gontineac.

Romania face parte din grupa B alaturi de Scotia, Anglia, Argentina si Georgia.

Stejarii vor pleca spre Noua Zeelanda marti, 30 august 2011.

Grămada:

Linia I: Nicolae Nere (Steaua), Mihăiţă Lazăr (Aix en Provence), Silviu Florea (Bordeaux), Dragoş Dima (Blagnac), Paulică Ion (London Irish), Marius Tincu (Perpignan), Bogdan Zebega(Steaua)

Linia a II-a: Valentin Ursache (Aix en Provence), Cristian Petre (Saint Etienne), Valentin Popârlan (CSM Bucuresti), Cosmin Raţiu (Dinamo)

Linia a III-a: Ovidiu Toniţa (Perpignan), Mihai Macovei (Baia Mare), Daniel Carpo (Farul Constanta), Daniel Ianuş (Steaua), Stelian Burcea (Timisoara)

Treisferturi:

Mijlocaşi la grămadă: Lucian Sîrbu (Millau), Valentin Calafeteaqnu (Timisoara), Florin Surugiu (CSM Bucuresti)

Mijlocaşi la deschidere: Dănuţ Dumbravă (Steaua), Ionuţ Dimofte (Baia Mare)

Centri: Csaba Gal (Baia Mare), Constantin Gheară (Farul Constanţa), Ionel Cazan (Steaua)

Aripi: Catalin Fercu (Timisoara), Mădălin Lemnaru (Timisoara), Ştefan Ciuntu (Baia Mare)

Fundaşi: Florin Vlaicu (Steaua), Iulian Dumitraş (Lourdes), Cătălin Nicolae (Farul Constanţa)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici